EF 200-400mm f/4L IS USM 1.4x

door Pieter Dhaeze op dinsdag 14 mei 2013

Met de EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x (dus ook 280-560mm f/5.6) voegt Canon een nieuwe categorie toe aan haar assortiment superteleobjectieven in de gerenommeerde L-serie. De EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x heeft een flexibel scherpstelbereik van 200-400mm met een vast f/4 diafragma, een 4-stops optical Image Stabilizer en – voor het eerst in een op de markt verkrijgbaar objectief – een ingebouwde 1.4x extender.

Deze kenmerken resulteren samen in een uitzonderlijk veelzijdig objectief voor professionele sport- en natuurfotografen. Met een robuust ontwerp dat is vervaardigd van een magnesiumlegering, bescherming tegen weersinvloeden en speciale lenscoatings, is dit objectief ideaal voor gebruik onderweg. In combinatie met de hoogwaardige optica zorgt het objectief zelfs onder de zwaarste omstandigheden voor uitzonderlijke resultaten.

Met superieure beeldkwaliteit dichter bij de actie
Het bereik van de EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x wordt vergroot door de ingebouwde 1.4x extender. Deze kan met één snelle handeling worden ingeschakeld voor een vergroot brandpuntsbereik van 280mm tot 560mm, zodat fotografen nog dichter bij actiemomenten kunnen komen die zich op grote afstand afspelen. Om de hoogste beeldprestaties te garanderen, is het optische ontwerp uitgevoerd met zowel Fluoriet- als UD (Ultra-low Dispersion)-lenselementen die chromatische aberratie minimaliseren en kleuronscherpte elimineren. De geavanceerde, reflectiewerende SubWavelength Structure Coating (SWC) en Super Spectra Coating reduceren ook overstraling en schittering. Dankzij toepassing van de allernieuwste optische technologieën, worden de beeldprestaties niet beïnvloed zodra de geïntegreerde extender wordt ingeschakeld.

Met een vast diafragma van f/4 zijn snelle sluitertijden mogelijk om actiemomenten te fotograferen en kunnen ook scènes met weinig licht worden vastgelegd. Een nieuw ontworpen optical Image Stabilizer biedt gebruikers een 4-stops voordeel, terwijl IS ‘Mode 3’ alleen voor beeldstabilisatie zorgt op het moment van belichting – fotografen kunnen snelle actiescènes vastleggen zonder IS-overcompensatie bij bewegingen. Deze functie is ideaal voor sportfotografen die vaak slechts een fractie van een seconde hebben om een onderwerp vast te leggen.


 
Krachtig en flexibel scherpstellen
De EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x is uitgevoerd met Canon’s eigen ring-type Ultrasonic Motor voor snel en stil automatisch scherpstellen. Volledig handmatige scherpstelling is beschikbaar voor iedereen die de scherpstelling zelf wil aanpassen. Dit stelt fotografen in staat bij gebruik van AF zelf de gewenste fijnaanpassingen aan te geven. De Power Focus (PF)-modus vergroot ook de flexibiliteit bij het filmen met de EOS-1D C of EOS-1D X, waardoor fotografen een nauwkeurig ‘pull-focus’-effect krijgen met een van de twee snelheden. Dit door eenvoudigweg aan de focus-instelring te draaien en te stoppen bij een vooraf aangegeven afstand.

Geavanceerd ontwerp afgestemd op professionele eisen
De EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x is ontworpen als antwoord op vragen van professionals naar een superieure beeldkwaliteit en een veelzijdig zoombereik. Dit objectief heeft een hoogwaardig ontwerp dat past bij Canon’s gerenommeerde objectieven in de L-serie.

Het duurzame chassis is vervaardigd van een magnesiumlegering en ondanks de geïntegreerde 1.4x extender heeft het objectief hetzelfde gewicht als objectieven met een vergelijkbare brandpuntsafstand. De fluorine-coating op de voorste en achterste lenselementen voorkomt dat vuil zich aan het oppervlak kan hechten, terwijl de stof- en vochtwerende constructie fotografen in staat stelt ook opnamen te maken onder extreme weerscondities. De combinatie van superieure optische prestaties, flexibiliteit, gewicht en duurzame constructie maakt dat dit objectief een belangrijke plaats zal innemen in de fototas van elke professionele sport- of natuurfotograaf.

EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x belangrijkste kenmerken:
• Ingebouwde 1.4x extender, voor extra vergroting zodra dat nodig is
• 4-stops Image Stabilizer voor fotografie bij weinig licht
• Hoge beeldkwaliteit dankzij Fluoriet-lenselementen
• Snel AF met USM-technologie
• Robuust ontwerp voor gebruik onder de zwaarste omstandigheden

Zodra deze lens beschikbaar is, zullen we hem aan een praktijktest onderwerpen, dus blijf ons volgen.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.