Actie Daniel den Hoed

door Canon NL op dinsdag 19 augustus 2014

FOTOGRAFEN GEZOCHT VOOR VRIJWILLIGERSDAG DANIEL DEN HOED
VRIJDAG 12 SEPTEMBER
 
Beste EOS-fotograaf,

Ben jij een redelijk ervaren (portret)fotograaf? En zet jij je graag in voor het goede doel? Misschien is de actie “Maak kanker kansloos” van Daniel den Hoed dan wel iets voor jou!

Fotografen gezocht: fotografie dag 12 september!
Omdat Canon deze actie een warm hart toedraagt en ook via diverse andere manieren de actie steunt (bijvoorbeeld door het leveren van drukwerk), zijn wij op zoek naar collega’s die op vrijdag 12 september een dag lang op locatie portretfoto’s willen maken van de schoolkinderen die meedoen met de actie (zie onder voor meer informatie). Natuurlijk is het belangrijk dat deze foto’s gemaakt worden met een Canon camera en dat ze van hoge kwaliteit zijn. Ervaring met portretfotografie en het bezit van een Canon spiegelreflexcamera zijn dus vereist! Vrienden of kennissen zijn ook welkom, mits ze aan de voorwaarden voldoen.

Daniel den Hoed
De Daniel den Hoed Kliniek in het Erasmus Medisch Centrum van Rotterdam is een internationaal zeer gerenommeerd multidisciplinair kankerinstituut. In het kader van het 100-jarig bestaan van deze kliniek, start de Daniel den Hoed Stichting onder de vlag van het fondsenwerving programma ‘De Hoed van Daniel’ in september een scholenactie in de regio Groot Rotterdam.

Scholenactie ‘Maak kanker kansloos’
Voor de scholenactie gaan de kinderen van 21 scholen in Rotterdam zelf hoeden knutselen om er vervolgens mee op de foto te gaan met de boodschap ‘Maak kanker kansloos’. Deze schoolkinderen, bijna 6.000 in totaal, krijgen de foto als poster mee naar huis en kunnen deze voor het raam hangen. Een voorbeeld van zo’n poster vind je hiernaast. Een professionele jury kiest de 5 mooiste hoeden uit waarna de foto’s van de winnaars – mét hoed – op groot formaat in abri’s door Rotterdam komen te hangen.

Neem contact op!
Heb jij zin om je in te zetten tijdens deze speciale Canon vrijwilligersdag? Of wil je meer informatie? Laat dat dan weten aan Gerben van Voorden (mail). Hij is namens Canon projectleider van dit mooie initiatief. Voor vragen kun je je ook richten tot Gerben.

Laat graag snel van je horen want de voorbereidingen voor de scholenactie zijn al in volle gang!

LAATSTE NIEUWE ARTIKELEN
Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we weer druk in de weer geweest om interessante onderwerpen te bespreken en nieuwe producten te testen. De betreffende artikelen hebben we hieronder nog eens voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Heb je ideeën voor een onderwerp of review, laat het ons dan weten: info@eoszine.nl

 • EOSzine op YouTube

  EOSzine is al een paar jaar actief op YouTube met Nederlandstalige tutorials over camera's, lenzen, accessoires en software. Simpel, maar hopelijk wel duidelijk.

 • Canon EOS M50

  Met de komst van nieuwe modellen in de EOS M-serie worden de camera's steeds beter en veelzijdiger. Wij zijn daarom zeer enthousiast over de EOS M50. Kijk zelf.

 • Review | Canon Legria GX10

  Met de introductie van de Legria GX10 van Canon is 4K-video beschikbaar in een consumenten camcorder. Een handzaam toestel met veel professionele mogelijkheden.

 • Quick Tip EOS | Manual Focus

  Hoe kun je nauwkeurig handmatig scherpstellen bij gebruik van de oogzoeker (OVF) van je EOS en bij gebruik van het lcd-scherm (Live view)? Zo dus!

 • Quick Tip EOS | Beeldstijlen

  Werk jij wel eens met Beeldstijlen? Waarschijnlijk niet en staat deze gewoon op Standaard. Prima, maar je kunt beeldstijlen aanpassen voor betere resultaten. Hoe? Zo!

 • Werken met Presets in Lightroom

  In de Module Ontwikkelen maak je steeds recepten om je foto's op smaak te brengen. Deze recepten kun je opslaan en delen als Voorinstellingen (Presets). Hoe? Zo!

 • Sluiter | M of E?

  De sluiter van een camera is van oorsprong een mechanisch element in die camera dat licht doorlaat of tegenhoudt. Nu is er ook een elektronische variant, de e-sluiter.

 • Blog Pieter | De 'fotoregeltjes'

  Alledaagse en subjectieve bespiegelingen van Pieter Dhaeze over fotografie en alles wat er mee te maken heeft. Dit keer de 'ALTIJD-NOOIT'-fotoregeltjes.

 • Videokwaliteit | Mbps en compressie

  4K filmen met een EOS 5D mark IV of met een telefoon? Het kan allebei, maar toch is er een groot kwaliteitsverschil. Een korte uitleg over Mbps en compressie.

 • Nieuw | Handboek Canon EOS

  Wil je meer weten van de mogelijkheden van je EOS-camera en welke lenzen beschikbaar zijn? En hoe je flitst, video opneemt en print? Lees dan het Handboek Canon EOS.

 • Gratis pdf | Lightroom 'Aan de slag'

  Alle artikelen over PHOTOSHOP LIGHTROOM gebundeld in één handige pdf. Om te printen of om op je tablet te lezen.

Auto ISO

Gebruik jij Auto ISO?

Lees jij onze blogs?

In de sectie Blogs kun je elke maand inspirerende en prikkelende blogs lezen. We ontvangen echter maar weinig reacties en vragen ons af waarom.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.