BB Digitale spiegelreflexcamera

door Pieter Dhaeze op woensdag 23 februari 2011
Bewuster en beter fotograferen met een DSLR' 4e editie'
Je bent de trotse eigenaar van een digitale spiegelreflexcamera (DSLR), waarmee je prachtige foto's kunt maken. Fotograferen hiermee in de groene stand is eigenlijk not done. Het levert in 80 procent van de gevallen wel een leuk kiekje op, maar zal zelden tot een winnaar leiden. Kennis van de fotografische basisprincipes en de bediening van het gereedschap vormen een onmisbaar fundament om bij elk onderwerp volledige controle te kunnen hebben over het eindresultaat. Maar ook met voldoende kennis en vaardigheden resulteert een druk op de ontspanner nog steeds niet altijd in een perfecte foto. Zaken als een goede voorbereiding, inleving in het onderwerp, geduld en niet te vergeten inspiratie zijn vaak nog veel belangrijker om onderscheidend te kunnen fotograferen.

In dit boek gaat auteur Pieter Dhaeze met de katernen FUNDAMENT, VERDIEPING, PRAKTIJK en INSPIRATIE in op alle facetten van (digitale) fotografie en wordt met inspirerende foto's en duidelijke illustraties een poging gedaan om je motivatie en creativiteit te prikkelen. Zo ben je snel bekend met stopjes en trapjes, met Live View, RAW en kleurbeheer en met macro en portret. We sluiten af met indrukwekkende portfolio's van prof. mr. Pieter van Vollenhoven, de Fotovakschool en Pim Ras (Zilveren Camera 2009), aangevuld met enkele leuke fotoreportages.

Als extra bij deze uitgave kunt u terecht op http://www.vdmedia.tv/ voor gratis videotutorials, software en interessante websites.

Ineke Stofmeel
EOS 5D markII

"Dit prachtige boek geeft een helder, overzichtelijk en compleet beeld over de DSLR, zowel voor beginners als voor gevorderden zeer bruikbaar.
Als je in het boek begint, leg je het niet meer weg. Leerzaam vind ik de videoclips op internet waarnaar wordt verwezen: je kunt een voorbeeld dus "live" bekijken. Ook zijn aan het eind van de hoofdstukken oefeningen die je zelf kunt doen. De opbouw is goed gekozen: van basis tot verdieping en van theorie tot praktijk. Ook als naslag-werk heel goed te gebruiken. Verzin een vraag en in één minuut vind je het antwoord."

Uitvoering: 10 | Opbouw: 10 | Leerzaam: 10 | Overall: 10

 

Teddo Grem
EOS 500D

"De eerste twee delen, het Fundament en de Verdieping, behandelen de basiskennis, speciale onderwerpen, workflow en in beknopte vorm de praktische aandachtspunten van het filmen met een DSLR. Na de theorie bieden de Praktijk en Inspiratie tips om in diverse situaties goede foto's te schieten.
De titel van dit complete, rijk geïllustreerde en merkonafhankelijke naslagwerk suggereert dat enige ervaring met fotograferen noodzakelijk is, maar ook de beginner is gebaat bij dit boek. Ik ben er zéker bewuster en beter door gaan fotograferen!"

Uitvoering: 8 | Opbouw: 10 | Leerzaam: 10 | Overall: 10

 

Informatie
Titel:BB Fotograferen met DSLR
Auteur:Pieter Dhaeze
Uitvoering:Hard cover, 388 pag.
Prijs:€ 34,90
 Uitgever:Van Duuren Media
 ISBN:9789059404793 

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.