BB Mooiere digitale foto’s maken

door Pieter Dhaeze op vrijdag 24 december 2010

'Bewuster en beter mooiere digitale foto's maken' 2e editie'
Daar staat u... Met in uw hand een digitale camera en in het hoofd alle boekenkennis van de camerareeks Bewuster en beter. Klaar om het veld in te gaan om waanzinnig mooie foto's te maken. U merkt snel dat - ondanks het juiste gereedschap en alle knowhow - niet elke druk op de ontspanner een voltreffer oplevert. Ervaring, talent en inspiratie zijn onmisbare elementen om een onderscheidende foto te kunnen maken. Hoewel deze drie niet altijd op topniveau aanwezig zijn, kan iedereen toch betere foto's maken. U moet dan weten welke facetten een rol spelen bij het maken van wat ‘men' een mooie foto noemt. De auteurs hebben deze aspecten in dit boek ontrafeld en gestructureerd in tien aandachtspunten. Deze aspecten zijn onder te verdelen in drie categorieën: gereedschap, vaardigheden/techniek en omstandigheden.

1. Lenskeuze
2. Compositie
3. Brandpunt
4. Licht
5. Scherpstellen
6. Kleur
7. Scherptediepte
8. Sluitertijd
9. Plaats, weer en tijd
10. Accessoires


Hebben we als fotograaf het juiste 'recept' bepaald met deze ingrediënten, dan kunnen we hiermee met een grote voorspelbaarheid de eerste opname maken. Zijn we bij terugkijken op de camera tevreden, dan is daarmee het visualisatieproces van die foto ten einde. Wijkt het resultaat van al onze inspanningen af, dan kunnen we het 'recept' aanpassen of zelfs het originele concept wijzigen tot het initiële beeld en de finale foto met elkaar overeenstemmen.

Serena Cloodt
EOS 40D

“Een aanrader voor elke fotografievriend. Leer aan de hand van foto’s hoe je met mooiere foto’s thuis kunt komen.In dit boek wordt een duidelijke uitleg gegeven over lenzen, compositie, scherpte en scherptediepte, licht, kleur en sluitertijden. Een duidelijk recept over de ingrediënten waarmee je foto’s zo kunt maken dat ze voor je spreken.
Hier en daar je eigen draai geven aan het recept, zorgt ervoor dat je een stukje van jezelf in de foto’s kunt leggen".

Uitvoering: 8 | Opbouw: 10 | Leerzaam: 8 | Overall: 8

 

Marc Loogman
EOS 450D

“Ik vind het een praktisch boek met een duidelijk 'recept' voor mooiere foto’s, wat in het begin aan de hand van een schema wordt uitgelegd. Per hoofdstuk worden de stappen praktisch toe-gelicht. Het leest lekker makkelijk en geeft veel bruikbare infor-matie. Je moet wel bekend zijn met de bediening van je camera. Het leuke is dat de voorbeeldfoto’s zo herkenbaar zijn, dat je ze zelf gemaakt zou kunnen hebben. Het boek is niet handig in de fototas, maar ik zal hem zeker nog vaak uit de kast halen ter voorberei-ding van een fotomoment.
Een aanrader!”

Uitvoering: 8 | Opbouw: 10 | Leerzaam: 8 | Overall: 8

Informatie
Titel:BB Mooiere foto's maken 2e editie
Auteur:Pieter Dhaeze en Johan van de Watering
Uitvoering:Hard cover, 304 pag.
Prijs:€ 34,90
 Uitgever:Van Duuren Media
 ISBN:9789059404847

 

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.