BB Werken met Photoshop Elements 8

door Pieter Dhaeze op zondag 25 februari 2007
BB Werken met Adobe Photoshop Elements 8'
Je hebt een camera vol opnamen. Open de foto's op je computer en leg de afbeeldingen langs een kritische meetlat. Zijn ze allemaal geslaagd? Waarschijnlijk niet. Jammer van dat onder-belichte landschap, helaas van die vinger voor de lens. Er zijn genoeg redenen te bedenken om Adobe Photoshop Elements erbij te halen.
Photoshop Elements wordt wel het ‘kleine broertje' van Adobe Photoshop genoemd, maar dat is niet terecht. Photoshop Elements is een volledig programma voor beeldbewerking waarmee je digitale foto's beheert, verandert en met andere mensen deelt. Het is een totaaloplossing.

Je leert in dit boek dat het maken van goede foto's begint bij het fotograferen zelf. Kies een onderwerp, bepaal een compositie, stel de camera in en druk af. Hierna ga je aan de slag in de digitale donkere kamer van Photoshop Elements: je beheert, corrigeert en vervalst. De auteur laat je aan de hand van talloze speelse voorbeelden zien hoe je een digitale beeldartiest wordt. Je bent snel bekend met corrigeren, retoucheren, selecteren, lagen stapelen, schilderen, afdrukken en publiceren van je foto's.

Dit boek is gebaseerd op de Nederlandstalige versie van Photoshop Elements 8, maar door de opzet is het ook geschikt voor gebruik naast andere versies van de software, zoals Photoshop Elements 6 en 7.

 

Sanne van de Berg
EOS 350D

"Mijn eerste indruk was dat er erg veel zwaar bewerkte, grappig bedoelde foto's in staan. Dat leidt de aandacht van de overige, kwalitatief goede foto's af en ook van de tekst, want die is prima in orde. Er wordt duidelijke uitleg gegeven bij de verschillende soorten handelingen in Elements, en ieder deel van het programma wordt onder de loep genomen. Dit boek is erg geschikt voor iedereen die nog nooit met Photoshop Elements gewerkt heeft, maar ook voor degene die graag wat meer wil weten. Prima boek, maar had minder trucagefoto's mogen bevatten"

Uitvoering: 6 | Opbouw: 6 | Leerzaam: 8 | Overall: 6

 

Alexander van den Hil
EOS 50D

"Voordat ik dit boek las had ik eigenlijk nog nooit met Adobe Photoshop Elements gewerkt. Tijdens het lezen werd ik erg nieuwsgierig. Bijvoorbeeld zoeken op visuele gelijkenissen en het taggen van personen vind ik erg goed bruikbaar! Het boek beschrijft op een hele duidelijke manier hoe resultaten bereikt kunnen worden. Bijvoorbeeld de hoofdstuk over afbeeldingen samenstellen en transformatietechnieken hebben mij, met heel overdreven maar wel duidelijke voorbeelden, het een en ander bijgebracht. Een aanrader dus!"

Uitvoering: 8 | Opbouw: 10 | Leerzaam: 8 | Overall: 8

 

Informatie
Titel:BB Photoshop Elements 8
Auteur:André van Woerkom
Uitvoering:Hard cover, 288 pag.
Prijs:€ 29,90
 Uitgever:Van Duuren Media
 ISBN: 9789059404601

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.