BB Fotograferen met EOS 60D/550D

door Pieter Dhaeze op woensdag 16 maart 2011
‘Bewuster en beter fotograferen met een EOS 60D en EOS 550D'
"Het nemen van een digitale foto in de groene stand (volautomaat) is als het monteren van een kastje van Ikea. Supergemakkelijk en het resultaat is helemaal niet slecht. Maar wat te doen als het kastje iets hoger of iets smaller moet zijn? Dan zijn het inbussleuteltje en een grafische stap-voor-stap instructie niet meer toereikend. U zult dan toch ‘bouwkundige' en creatieve kwaliteiten moeten hebben en ook kennis van materialen en gereedschappen, om dit maatwerk te kunnen realiseren.

Zo is het ook met een digitale spiegelreflexcamera als de Canon EOS 60D of de EOS 550D. Zo'n camera hebt u niet gekocht om in de volautomaat foto's mee te nemen. Nee, een Canon-camera laat zijn kwaliteiten pas zien op het moment dat u het heft zelf in handen neemt en volledige controle hebt over zaken als sluitertijd, diafragma en gevoeligheid, maar ook over bijvoorbeeld scherpstelpunt en witbalans. In dit boek leert u - naast de algemene basis van fotografie - de specifieke mogelijkheden, bediening en prestaties van de Canon EOS 60D of de EOS 550D ten volle te benutten.
Deze uitgave is dus geen uitgebreide standaardhandleiding, die u alleen de functie van een knopje of menuoptie vertelt, maar vooral een boek dat ingaat op de achterliggende principes en uitlegt wanneer u deze moet toepassen. Zo leert u geen kunstjes, maar vergaart u kennis en kunt u elke fotogelegenheid tot een goed einde brengen. En met een Canon EOS-camera als gereedschap zal dat zeker lukken."

 

Margriet Pronk
EOS 550D

"Dit boek is een fotocursus op zich, speciaal gemaakt voor jouw camera. Het leert je de juiste technieken toe te passen om je creativiteit te kunnen uiten. Zo maak ik nu dankzij dit boek haarscherpe en perfect belichte foto's van mijn sieraden voor in mijn webshop. Verschil tussen keuzes worden aan de hand van foto's en in heldere taal uitgelegd, zodat je goed leert hoe je het gewenste resultaat bereikt. Het boek biedt vele uren leesgenot, is een echt doe-boek en tevens een prachtig naslagwerk! Dit is een boek wat je als EOS 550D gebruiker móet hebben!"

Uitvoering: 10 | Opbouw: 10 | Leerzaam: 10 | Overall: 10

 

Bjorn Laterveer
EOS 60D

"Dit boek is een uitkomst als je meer wil weten over je camera dan wat in de handleiding ver-meldt staat. Met dit boek leer je je camera sneller en makkelijker begrijpen dan de originele handleiding. Handige voorbeelden en duidelijke illustraties maken de tekst veel begrijpelijker.
Erg handig is de samenvatting na elk hoofdstuk. Dit frist gelijk de gelezen kennis weer op.
Een boek waar ook de gevor-derde cameraeigenaar een hoop leuke weetjes uit kan halen.

"Uitvoering: 10 | Opbouw: 10 | Leerzaam: 8 | Overall: 8

 

Informatie
Titel:BB Fotograferen met een EOS 60D en EOS 550D
Auteur:Pieter Dhaeze
Uitvoering:Hard cover, 304 pag.
Prijs:€ 29,90
 Uitgever:Van Duuren Media
 ISBN:9789059404984

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.