Johan van de Watering

 • Opaalkust | Kleurrijk in zwart-wit geplaatst op vrijdag 16 juni 2017 11:32:14 door pjcdhaeze

  Als laatste voorbereiding op een weekend workshop voor Starling reizen was ik een aantal dagen aan de Opaalkust. Buiten het feit dat we een heerlijke korte vakantie hebben gehad met alle Franse ingrediënten die daarbij horen, ben ik langs alle mogelijke locaties gegaan waar we half mei naartoe zouden kunnen gaan. Hier deel 2 met alleen maar zwart-wit foto’s.

  In een ‘wereld’ met alleen maar full colour koolzaadvelden en blauwe luchten met witte wolken is het altijd lastig om toch in zwart-wit te denken, maar voor mij kan zwart-wit soms beter de sfeer weergeven van een bepaald gevoel wat ik bij een bepaald gebied heb. De eerste foto uit deze blog is natuurlijk de ‘standaard’-foto’ van de mosselpalen die wel al vaak hebben terug gezien. Maar ik kon het niet laten om deze ook te fotograferen. Het blijft een bijzonder gezicht om dit op een strand aan te treffen en dat zo’n 300 meter breed! Het is alleen even zoeken naar het juiste standpunt.

  Degene die vinden dat er teveel palen in Zeeland op het strand staan, kan ik overigens geruststellen; hier staan er een stuk minder, maar je kunt ze wel vinden en er leuke dingen mee doen, zoals dit panorama

  De foto hieronder spreekt me erg aan vanwege de eenvoud. Het is een klein deel van een overweldigend landschap waar blauw, geel en groen vechten om aandacht en door dit beeld terug te brengen naar de essentie van een glooiend landschap ontstaat er rust in de foto. Misschien is de bewerking wat aan de donkere kant, maar dat vond ik wel leuk. 

  Op het strand van Wissant ontdekte onze hond de resten van een Jan van Gent. Een indrukwekkende vogel die ik binnenkort weer ‘live’ mag gaan bewonderen in Ierland, maar zelfs op deze manier is het een dier wat iets uitstraalt. Ik ben benieuwd wel standpunt het meest aanspreekt.

  uiteraard lenen wolken zich ook erg goed voor omzetting naar zwart-wit…

  net als zandstructuren…

  en als laatste nog een foto met een beetje ‘mens en natuur’…


  • Mooie inspirerende serie foto's vrijdag 23 juni 2017 09:59:12
   Geplaatst door: Wouter van de Weerd
   Mooie serie foto's, Johan! Die ook weer voor wat inspiratie zorgen om bij mijn eigen foto's nog eens vaker aan een zwart-wit omzetting te denken. Het golvende landschap vind ik fraai zo in zwart-wit, mooi dat spel van licht en donker. Groet, Wouter
  • Indrukwekkend zondag 10 december 2017 05:07:46
   Geplaatst door: Jacqueline Van Batenburg
   Je was de 1e waarvan ik werk bekeek en direct erg onder de indruk, wow wat indrukwekkend. Ik hou van zwart-wit wat dus sterk mijn voorkeur heeft. Ik vind het prachtig, geweldig om naar te kijken en erg inspirerend, top Johan. Gr. Jacqueline

  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Laatste reacties

 • Meesterlijk
  08-05-2024 22:21
 • reactie op mijn eerste video film met de R7
  26-04-2024 16:09
 • Filmpje ziet er al heel mooi uit
  26-04-2024 10:38
 • Sluiter wordt niet gesloten bij uitschakelen?
  29-03-2024 13:33
 • M modes
  26-12-2023 13:31

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.