Johan van de Watering

 • Schakelen van 'orde' naar chaos... geplaatst op woensdag 13 mei 2015 07:23:08 door pjcdhaeze

  De afgelopen weken ben ik een aantal keer in het Hallerbos bij Brussel geweest en ik durf wel te stellen dat dat een bos is met een bepaalde mate van 'orde'. Een mooie paarse onderlaag en een duidelijke bovenlaag met daartussen kleine groene boompjes of varens. Redelijk overzichtelijk dus en het enige chaotische bestond feitelijk uit de losliggende takken. Iets té zwart-wit gesteld misschien, maar het is om een beetje de sfeer te karakteriseren.

  Hoe anders was het toen ik afgelopen zondagmorgen 'in de wei' stond (lag) tussen de boterbloemen; eigenlijk één grote chaos..! Dat was dus wel even schakelen en dat schakelen begon al toen ik aan kwam rijden. Ik was nogal laat, de zon was al op en het was (onverwacht) prachtig mistig bij het gebiedje waar ik wilde fotograferen. Ik was met macrobeelden in m'n hoofd thuis vertrokken en ben toen toch maar eerst met landschap aan de slag gegaan, maar dat viel niet mee. Ik zat daarbij flink te mopperen op mezelf omdat ik eigenlijk een half uur te laat was voor dit soort beelden.

  Daarna dus 'doorschakelen' naar macro! In eerste instantie heb ik dan toch de neiging om het beeld te vereenvoudigen; rust brengen in de chaos. Bij mij helpt het dan goed om één eyecatcher in een 'landschap' te zetten, maar het risico is dan natuurlijk wel dat het saai gaat worden. Door tegenlicht te zoeken wordt het dan voor mij wel beter (vooral 'frisser'!), maar dat is persoonlijk natuurlijk.


  • Bokèh vrijdag 15 mei 2015 13:05:12
   Geplaatst door: Ben Lassing
   Ja, je komt altijd tijd tekort en het lukt helaas niet altijd te doen wat je in het hoofd had. Domweg een teveel aan mooie mogelijkheden, wat het kiezen en dus verdwalen in de zich aan je opdringende situaties bewerkstelligt. Toch heb je daar een aantal prachtige platen met bokèh op voor- en achtergrond gemaakt. Vooral de laatste foto met die glinsterende onscherpe dauwdruppeltjes. Schitterend!
  • doorschakelen naar macro zaterdag 20 juni 2015 20:02:35
   Geplaatst door: Doeke Dobma
   Prachtige landschapsfoto's met die mist. En het doorschakelen naar macro is ook erg goed gelukt vind ik. Zeker die foto met die gele wazige (boter?)bloemen vind ik prachtig!

  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Laatste reacties

 • Meesterlijk
  08-05-2024 22:21
 • reactie op mijn eerste video film met de R7
  26-04-2024 16:09
 • Filmpje ziet er al heel mooi uit
  26-04-2024 10:38
 • Sluiter wordt niet gesloten bij uitschakelen?
  29-03-2024 13:33
 • M modes
  26-12-2023 13:31

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.