Interessepeiling | Geluid bij video

Pieter Dhaeze donderdag 31 oktober 2019

Als fotograaf heb je zelden te maken met geluid. Hooguit het piepje van de autofocus of de ‘klik-klak’ van de sluiter en/of de spiegel (klik hier). Nu echter het opnemen van video steeds dichter bij de fotograaf komt en ook steeds meer mensen gaan vloggen, gaat geluid een belangrijker rol spelen. Want het is algemeen bekend dat de kwaliteit van een film sterk bepaald wordt door de kwaliteit van de audio.

Interessepeiling
Als EOSzine willen we dus meer aandacht gaan geven aan het opnemen van geluid bij video. Dat kan beginnen met een stukje theorie, vervolgens een overzicht van de verschillende soorten microfoons en onderlinge tests daarvan, externe recorders, de invloed van omgevingsfactoren, bewerken van geluid en de montage ervan.

Er is dus genoeg te vertellen, maar de vraag is of onze lezers daarin überhaupt wel geïnteresseerd zijn. Vandaar deze interessepeiling in de vorm van de enquête in de rechterkolom. Doe mee en misschien gaan we binnenkort van start met een serie over audio.

geluid-yt

Kun je niet wachten, ga dan eens op bezoek bij het YouTube-kanaal van Curtis Judd (klik hier).

Interessepeiling | Geluid bij video

Heb jij interesse in het opnemen, bewerken en monteren van geluid bij het filmen met je EOS-camera?

Filmen met EOS

Neem jij wel eens video op met je EOS-camera?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.