Photoshop leren met Phlearn (en EOSzine)

Pieter Dhaeze maandag 27 januari 2020

Als fotograaf kun je je foto’s in de digitale doka op allerlei manieren aanpassen. Dat kan simpel zijn door een foto alleen iets bij te snijden, maar ook door een uitgebreide make-over van een portret of landschap. Je bepaalt zelf waar de grens ligt en dat kan per foto en per publicatie verschillend zijn.
Hoewel er heel veel – goede en handige – software beschikbaar is op mobiel en desktop, worden Photoshop (CC/EL) en Lightroom van Adobe mondiaal toch als de standaard in beeldbewerking gezien. Ondanks dat ze niet perfect zijn voor iedereen, een steile leercurve hebben en ook redelijk prijzig zijn, zijn ze wel heel compleet en geven de gebruiker ongekende controle over de kwaliteit van hun beeldcorrecties. In dit artikel kort enkele verwijzingen naar artikelen over beeldbewerking op EOSzine. Tevens maken we je attent op een complete (en gratis) serie Photoshop-tutorials van Phlearn op YouTube. Leuk en leerzaam.
.

DPP
Bewerk jij je RAW-foto’s met Digital Photo Professional van Canon, kijk dan eens naar onze training ‘DPP in 6 stappen’ op YouTube (klik hier).
DPP-serie

Photoshop én Lightroom leren met EOSzine
Zoals aangegeven hebben programma’s als Photoshop CC en Lightroom Classic een behoorlijk steile leercurve, waardoor de beginnende gebruiker snel afziet van het gebruik van de Adobe-software of slechts een heel klein gedeelte van de potentie van deze beeldbewerkers gaat gebruiken.
Bij EOSzine besteden we vooral veel aandacht aan Lightroom Classic, waarin we 95% van de post-processing prima kunnen uitvoeren. Kijk voor leerzame Lightroom-tutorials in onze Classroom (klik hier) of volg onze ‘10-stappen training’ op YouTube (klik hier). Dit alles gratis. Wil je EOSzine steunen, dan kun je ook ons boek over Lightroom Classic kopen (klik hier).

Alles leren over Lightroom Classic (gratis)
LR-classroom
LR-serie

Voor wat betreft Photoshop CC is onze collectie tutorials en workshops minder uitgebreid, hoewel er in de Classroom zeker artikelen zullen zijn die van pas zullen komen in het leerproces van de beginnende beeldbewerker (klik hier). Ook hebben we op YouTube een afspeellijst met korte clips over het werken met Photoshop CC en Elements (klik hier).

Veel interessante tutorials over Photoshop CC en Elements 
PS-classroom
PS-serie

Phlearn
Aaron Nace is de oprichter en presentator van Phlearn.com, waarbij hij zijn populaire YouTube-kanaal gebruikt om veelvoorkomende handelingen en taken in Photoshop CC op een enthousiaste en heldere manier uit te leggen. Behalve deze gratis tutorials biedt Phlearn ook betaalde cursussen Photoshop en Lightroom die een veel grotere diepgang hebben dan de gratis clips.

30days-visual

De eerste maand van 2020 is Aaron begonnen met een serie ‘30 Days of Photoshop’, waarin stap-voor-stap de belangrijkste aspecten van werken met Photoshop worden uitgelegd, zodat je hiermee snel zelf aan de slag kunt. Een overzicht van de onderwerpen vind je in deze pdf (klik hier). 31 januari 2020 zijn al zijn video’s te zien op YouTube (klik hier) en tevens is er een overzicht op Phlearn.com (klik hier). Neem eens een kijkje. Echt heel leerzaam!

JPEG of RAW?

Fotografeer je in JPEG of in RAW?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.