07 Special Printen

Pieter Dhaeze dinsdag 29 mei 2012

In dit digitale tijdperk zou het afdrukken van foto’s eigenlijk geen probleem moeten zijn en dat is het eigenlijk ook niet. Met een Canon Pixma met de originele inkt en papier kun je prachtige prints maken, zelfs vanuit een tekstverwerker.

Het wordt echter moeilijker als je met ander papier gaat werken of als de kleuren 100% moeten zijn zoals op het beeldscherm. In deze serie artikelen staan we stil bij de belangrijkste aspecten die een rol spelen bij het - met enige voorspelbaarheid - afdrukken van een foto. Geen wetenschap of ‘hotemetote’-verhaal, maar redelijk praktisch en zonder veel poespas, zodat je straks met meer vertrouwen en zekerheid een foto af zult drukken.

In deze pdf ontbreekt helaas de interactiviteit en multimedia. Dus wil je de diavoorstellingen zien, op vergrotingen klikken, video-tutorials bekijken en doorklikken naar een website of software, kijk dan in het archief van EOSzine. Kijk daarvoor deze site onder de knop Archief. Onderaan elk artikel van twee pagina’s kun je zien in welke EOSzine en op welke pagina het bewuste artikel heeft gestaan.

We hopen je met deze special een plezier te doen en zo je weer een stapje verder op weg te helpen naar het bewuster maken van betere foto’s.

Welkom op het archief

Beste lezer,

Welkom op het archief, hier kunt u oudere Eoszine nummer bekijken.

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier