Oerol

Pieter Dhaeze maandag 24 juni 2013

Oerol, een fenomeen!

Wat is oerol
Terschellings Oerol festival staat bekend als één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa. Het is sinds de eerste editie in 1982 uitgegroeid tot een waar fenomeen. Ieder jaar in juni is het Waddeneiland tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De voorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt, of daarop aangepast. Van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: je treft het aan in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en gewoon op straat.
Het Oerol festival is geboren uit de passie van één man en intussen overgebracht aan vele tienduizenden. Het is fantastisch om met zoveel bezoekers die fascinatie te delen. Die energie brengt jaarlijks opnieuw honderden kunstenaars naar het eiland, die dankzij de nieuwsgierigheid van alle bezoekers de ruimte voelen om nieuwe dingen te creëren, onderzoeken en te presenteren.

Fotogeniek
Als je op een relatief klein en karakteristiek eiland als Terschelling zoveel creatief en kunstzinnig talent loslaat op een horde van inspirerend publiek, dan kan het niet anders dan dat er mooie dingen geboren worden en opbloeien.
Ook voor de fotograaf is er dan (te) veel te beleven. Moon Saris en René den Engelsman (site) zijn daarom dan ook al jaren vaste bezoekers van Oerol en zij zijn in 2013 voor de eerste keer de officiële huisfotograaf van Oerol. Zij registreren het festival elk jaar met hun camera’s vanuit de diverse invalshoeken en met hun eigen signatuur. Omdat foto’s meer zeggen dan woorden, hebben we hieronder een kleine selectie gemaakt uit hun werk. Zo trekken we je misschien over de streep om volgend jaar (13 t/m 22 juni 2014) zelf eens Oerol te bekijken en te fotograferen, maar vooral te beleven en te genieten.

Met dank aan Moon en René

Filmen met EOS

Neem jij wel eens video op met je EOS-camera?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.