Azoren (P)

Leo van Overbeek dinsdag 06 oktober 2015

Azoren, een bloemeneiland midden in de Atlantische oceaan.
Op 4,5 uur vliegen ligt midden in de oceaan de archipel Azoren, een autonome regio van Portugal. Het bestaat uit 9 eilandjes en heeft in totaal ca. 240.000 inwoners. Het grootste eiland is Sao Miguel. Het klimaat is het hele jaar door redelijk constant met temperaturen tussen de 18 tot 26 graden, waarbij augustus de warmste maand is. Voor meer informatie over de Azoren kijk op http://www.de-azoren.nl/

azoren_maps

Reis en verblijf
Wij hebben gevlogen met AirBerlin rechtstreeks vanaf Düsseldorf, zeer aan te bevelen voor een redelijke prijs met goede service on board. Je vliegt op Ponta Delgada, de grootste plaats. Neem hier een hotel. Op de rest van het eiland is ’s avonds niet veel te beleven. Maar het is een klein eiland dus Ponta Delgada is een perfecte uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Dit eiland van 60 bij 15 km is goed in een week te bekijken en te ervaren. Wat allereerst opvalt is de weelderige plantengroei, vooral hortensia, waarvan in oktober nog veel in bloei stond.

IMG_0012_5197-285px

Wij waren daar voor een rustige vakantie en in eerste instantie niet met de bedoeling om er een uitgebreide foto- vakantie van te maken. Vanwege de korte duur van de vakantie zijn wij op één eiland gebleven en wel het grootste San Miguel. Aan te bevelen is om een kleine auto te huren. In de dorpjes met smalle straatjes kun je met een grote middenklasser niet uit de voeten. Houdt er ook rekening mee dat in het binnenland de secundaire wegen erg steil kunnen zijn (tot zeker 25%).
Ponta Delgada is een klein stadje met interessante winkelstraten, voldoende internationale restaurants en voldoende hotelmogelijkheden. Wij verbleven in Hotel Canadiano. Een goed middenklas hotel op loopafstand van het centrum en de boulevard, met gratis parkeren.
Aan te bevelen is om juist buiten het centrum te zoeken naar restaurants met een lokale keuken. Het eten is zeer betaalbaar maar bovenal erg lekker. Tip: lokaal restaurant Restaurante o Museu, Rua Dr. Guilherme Pocas Falcao 67 (in de buurt van het Canadiano hotel).

IMG_0031_5214-285px IMG_0127_5068-285px

Bezienswaardigheden
Wij hebben in 5 routes het eiland verkend en wel als volgt:
• Route 1: de route naar Sete Cidades, een vulkaanmeer in het westen. De route er naar toe is prachtig en je komt ook door leuke plaatjes langs de kust. Een wandeling rondom het meer is aan te bevelen.

• Route 2: de route naar Lagoa de Fogo en daarna doorrijden naar het natuurmonument ‘Caldera Velha’ . Dit tropische en vulkanisch park is een van de hoogtepunten van het eiland en een aanbeveling voor fotografen. Als je na het bezoek aan “Caldera Velha’ doorrijdt op de weg En5-2A, kom je op een zeker moment een klein industrieel complex tegen, een soort gasverdeelstation. Hier staat een bord met ‘uitgang industrie complex’. Rij deze onverharde weg in - let op zeer steile onverharde weg tot 25-30% - en rij ca. 2 km door. Je komt dan uit bij een mooie waterval. Vanaf hier kun je te voet verder over een smal glad paadje. Tip: denk aan goed schoeisel.

• Route 3: Naar Furnas met zijn warmwaterbronnen. Wat je zeker niet mag missen is de botanische tuin “Parque Terra Nostra’. Daarna via de B- en C-wegen terug naar Ponta Delgada.

• Route 4: de oostkant van het eiland via Povocao naar Nordeste. Op deze route kom je prachtige natuur tegen en mooie vergezichten. Tip: neem hier je macro lens mee voor de vele tropische planten.

• Route 5, de noordzijde van het eiland. Hier kun je een aantal excursies doen; theeplantage, wijnhuis., ananas plantage. Dit is wel het minst interessante deel van Sao Miguel.

collage Ribeira Grande-580px IMG_0084_5265-285px IMG_0146_5087-285px

Op alle routes kom je kleine idyllische plaatsjes tegen en mooie kleine stranden. Het is weliswaar geen eiland voor een echte strandvakantie, maar er zijn voldoende stranden . Tip: neem dus altijd een badlaken en zwembroek mee in de auto.

Natuur fotolocaties:

  • Sete Cidades
  • Lagoa de Fogo
  • Caldeira Velha
  • Nordeste (route)
  • Diverse plaatsen langs de kust: vergezichten, flora
  • Furnas: warmwaterbronnen
  • Parque Terra Nostra
  • Diverse mooie kleine stranden

Vakantiefoto's

Wat ga jij doen met je vakantiefoto's?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.