EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM

Persbericht Canon NL donderdag 06 juni 2013

Met de introductie van de nieuwe EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM breidt Canon haar assortiment met EF-M-objectieven uit. Dit is het eerste ultragroothoek Canon EF-objectief met optical Image Stabilizer dat is ontworpen voor de EOS M, Canon’s Compact System Camera. De EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM biedt een veelzijdig groothoekbereik en is voor gebruikers van de EOS M de perfecte aanvulling om hun passie voor landschappen en architectuur vast te leggen.
 

Fotografeer de stad, fotografeer de wereld
De EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM is ontworpen om zowel de creatieve mogelijkheden als het aantal foto-onderwerpen verder te vergroten. Het objectief heeft een brandpuntsbereik van 11-22mm en biedt een uitzonderlijk breed beeldveld. Dit stelt gebruikers in staat de omgeving rondom vast te leggen, terwijl ze dicht bij hun onderwerp blijven – ideaal om aan elke opname sfeer en beleving toe te voegen.

Toonaangevende optica voor indrukwekkende resultaten
Uitgevoerd met de allernieuwste optische technologieën stelt de EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM gebruikers in staat opnamen te maken die een zeer hoge kwaliteit hebben en rijk aan details zijn. Het objectief gebruikt Super Spectra Coatings om reflecties en overstraling te minimaliseren en wordt volgens de professionele kwaliteitseisen van Canon geproduceerd zodat elke opname tot een fraai resultaat leidt. Canon’s optical Image Stabilizer corrigeert cameratrillingen om beeldonscherpte tot een minimum te beperken; dit zorgt voor opnamen die helder en haarscherp zijn. Ook wanneer het omgevingslicht minder wordt, zorgt de 3-stops Image Stabilizer voor haarscherpe opnamen.

De geavanceerde Dynamic IS-modus corrigeert de meer extreme vormen van cameratrillingen die optreden wanneer tijdens het rijden wordt gefilmd en maakt het gemakkelijk om vloeiende Full HD-movies te maken. De nagenoeg fluisterstille STM-technologie van Canon zorgt ook dat tijdens filmen geen scherpstelgeluiden worden vastgelegd, zodat de kijkers kunnen genieten van een kristalhelder geluid dat past bij de visuele kwaliteit van het gefilmde beeldmateriaal.

Ontworpen met oog voor prestaties en styling
De uiterst compacte EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM is licht in gewicht en werd ontworpen om gemakkelijk in de kleinste ruimte te passen, zodat het objectief overal mee naar toe is te nemen. Met een nieuw, inschuifbaar ontwerp – het eerste in het assortiment EF-objectieven – wordt dit objectief door een schakelaar vergrendeld en wanneer het objectief niet wordt gebruikt, kunnen gebruikers het terug laten schuiven in de lenskoker. De behuizing blijft zo slank en compact, waarbij de lengte van het objectief met 13 mm wordt verkleind. Een geïntegreerde scherpstelring voor full time handmatig scherpstellen biedt de vrijheid om – indien gewenst – de scherpstelling nauwkeurig aan te passen.

De EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM is ontworpen als aanvulling op de stijlvolle vormgeving van de EOS M en heeft een grafiet-zilverkleurige, metalen behuizing met gekartelde ringen voor scherpstellen en zoomen die comfortabel in de hand liggen en voor een eenvoudige bediening zorgen.

EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM – belangrijkste kenmerken:
• Ultragroothoek 11-22mm EF-M zoomobjectief
• Objectief met compact, inschuifbaar ontwerp
• STM voor vloeiend, geruisloos scherpstellen bij movies
• Dynamic IS voor trillingsvrije movies
• 3-stops optical Image Stabilizer
• Hoge beeldkwaliteit
• Minimale scherpstelafstand van 0,15 mm
• Ring voor handmatig scherpstellen

Filmen met EOS

Neem jij wel eens video op met je EOS-camera?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.