Poll Volgende camera en volgende lens

Pieter Dhaeze maandag 11 juli 2016

De wereld van camera's en lenzen is nog steeds sterk in beweging en veel nieuwe snufjes worden geïntroduceerd. Wat wordt nu je volgende camera of lens? Wij zijn benieuwd. Daarom onze twee enquêtes met de vraag:

'Wat wordt je volgende camera en welk merk is je volgende lens?'

We hebben de twee polls gedurende twee maanden zonder veel ophef op EOSzine.nl gehad en de opkomst is daarom matig (173 en 139). Toch geeft het resultaat een duidelijk beeld.

poll-volgende-camera poll-volgende-lens

Uit de enquêtes blijkt dat de EOSzine-lezer een trouwe Canon-fotograaf is. Slechts 10% overweegt momenteel een ander merk als ze een nieuwe camera zouden gaan kopen. En hoewel de media tegenwoordig veel 'tam-tam' maken bij de vele nieuwe camera's, blijven 9 van de 10 EOS-fotografen vertrouwen op de kwaliteit, compatibiliteit en uitgebreidheid van het EOS-systeem. Als je bij elke hype overstapt naar een ander cameramerk, dan kost dat niet alleen onnodig veel geld, maar moet je telkens weer vertrouwd raken met je nieuwe gereedschap. De kans is groot dat je nooit één wordt met je camera en dus fotokansen mist.

Op de vraag van welk merk de volgende lens zal zijn, geeft 80% van de EOS-fotografen aan dat dit een lens van Canon zal zijn. En dat hoge percentage is niet vreemd, want hoe andere lenzen ook presteren, met een Canon-lens op je Canon-camera weet je zeker dat deze twee 100% op elkaar afgestemd zijn en samen zorgen voor de hoogste beeldkwaliteit, snelheid én - niet te vergeten - continuïteit. Een EF-lens van tien jaar geleden of zelfs nog ouder zal zonder problemen functioneren op een EOS-camera uit 2016. Dat is bij weinig andere merken het geval.

Volgende camera?

Wat wordt je volgende camera?

Volgende lens?

Van welk merk wordt je volgende lens?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.