Persbericht | EOS M5 en EF-M 18-150mm

Persbericht Canon NL donderdag 15 september 2016

Amstelveen, 15 september 2016 – Canon introduceert vandaag een geheel nieuwe spiegelloze camera – de EOS M5. Deze camera combineert krachtige DSLR-prestaties  met het draagbare gemak van een compact en is de eerste EOS met de Canon DIGIC 7- processor. De camera is uitgerust met de allerbeste imaging-technologie, waaronder een 24,2 Megapixel APS-C CMOS-sensor en Dual Pixel CMOS AF voor haarscherpe, nauwkeurige foto’s en dynamische, levensechte video’s. De EOS M5 vormt een duidelijk herkenningspunt binnen het Canon-assortiment spiegelloze camera’s en deze compact is de perfecte partner voor high-end fotografen of een alternatief voor middenklasse DSLR- camera’s.

EOS M5 EF 50mm f1.4 USM

Vandaag wordt ook de EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM geïntroduceerd – de ideale allround lens voor EOS M-camera’s. Deze lens heeft een veelzijdige 8,3x optische zoom en een 4-stops Image Stabilizer voor scherpe foto’s uit de hand. De compact uitgevoerde lens levert indrukwekkende prestaties en met een gewicht van slechts 300 gram is het de ideale zoomlens voor onderweg.

Krachtig, nauwkeurig, snel
Subtiele kleurnuances en spelingen van het licht worden door de EOS M5 prachtig vastgelegd dankzij DIGIC 7. Deze processor beschikt over het beeldverwerkend vermogen dat nodig is voor minimale ruis, meer details en vollere tinten. In combinatie met Dual Pixel CMOS AF kunnen spontane momenten worden vastgelegd met de AF- snelheid en de nauwkeurigheid van een DSLR. En het geavanceerde herkennen en volgen van DIGIC 7 helpt de camera om zowel bij video’s als foto’s de onderwerpen langer en veel nauwkeuriger in beeld te houden. Of je nu met je gezin op vakantie bent of tijdens een professionele shoot de perfecte opname wilt maken, DIGIC 7 biedt je de beste fotografische beleving.

Scènes met veel licht, van een zomerse dag tot onderwerpen met tegenlicht, zijn met de 24,2 Megapixel sensor eenvoudig vast te leggen. De sensor is uitgevoerd met naadloze microlenzen om het sensoroppervlak te maximaliseren en zo de lichtgevoeligheid van de pixels te verhogen, terwijl de camera tegelijkertijd minder gevoelig is voor digitale ruis. De sensor is voorzien van dezelfde technologieën als de gerenommeerde EOS 80D en biedt naast een groter dynamisch bereik ook meer speelruimte voor beeldbewerking – met als resultaat schitterende schaduwpartijen en contrasten. In die situaties waar scherptediepte essentieel is, zoals bij portretfotografie of momenten van creatieve expressie, zorgt de grote APS-C-sensor van de EOS M5 moeiteloos voor het juiste effect.
Of het nu gaat om het aanpassen van de belichting of het fotograferen onder ongebruikelijke condities, met de mogelijkheid om – zonder dat uitbreiding nodig is – ISO- waarden tot 25.600 te selecteren, is de EOS M5 de camera om bij je te hebben voor unieke foto’s met een schitterende beeldcompositie.

Je kunt de instellingen voor je laten werken, maar je hebt niet altijd invloed op je onderwerp. De EOS M5 is binnen een seconde klaar voor gebruik en kan alles – van een dier dat langskomt tot een sportief hoogtepunt – continu vastleggen met 7 fps, of 9 fps bij een vast AF. En wanneer jij tijdens het vastleggen van Full HD 60p-video’s in beweging bent, zorgt de camera met de 5-assige beeldstabilisatie dat alle beelden stabiel zijn, zelfs wanneer je lenzen zonder IS gebruikt; deze beeldstabiliteit wordt nog verder verhoogd wanneer je werkt met een lens die is uitgerust met Dynamic IS.

Ontworpen voor jouw wereld
De EOS M5 is vanaf de basis ontworpen om je te helpen jouw wereld vast te leggen. De grote, ingebouwde elektronische zoeker is – net als bij een DSLR – in het midden geplaatst en biedt met de hoge resolutie en de snelle 120 fps refresh rate, maximaal comfort.
Wanneer de zoeker wordt gebruikt, kan het lcd-touchscreen – je portal naar elke instelling – als touchpad functioneren en kun je met je duim het AF-punt of de AF-zone wijzigen, net als bij de Multi-controller ‘joystick’-functie van een DSLR. Voor volledige controle biedt de hoogwaardig afgewerkte body diverse instelbare knoppen, waaronder een nieuwe knop voor duimbediening om gemakkelijk de belichting te regelen. En voor optimale flexibiliteit kan de EOS M5 dankzij de Mount Adapter EF-EOS M worden gebruikt in combinatie met meer dan 80 EF-lenzen – zonder verlies van prestaties of beeldkwaliteit.

Altijd verbonden
Naast Wi-Fi en NFC biedt de EOS M5 ook Bluetooth®-connectiviteit1 – deze zorgt voor een permanente verbinding tussen je smartphone en camera. Je kunt opnamen bekijken en kopiëren zonder je camera uit je tas te halen, omdat automatisch wordt overgeschakeld naar Wi-Fi wanneer dat nodig is. Deze functie kan ook worden gebruikt om van je smartphone een eenvoudige, energiezuinige afstandsbediening te maken voor extra lang fotograferen op afstand of om scènes vast te leggen waar je een snelle sluiteractivering nodig hebt, zoals bij wildlife-opnamen.

Perfecte kwaliteit bij elke scène – EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM
De EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM is een veelzijdige zoomlens met 8,3x optische zoom en biedt de vrijheid om – zonder van lens te wisselen - zowel groothoek- als teleopnamen te maken. De 4-stops Image Stabilizer zorgt bij weinig licht voor minimale invloed van cameratrilling – zelfs bij opnamen uit de hand en is ideaal voor nachtelijke stadgezichten en festivals. Dynamic IS garandeert stabiele beelden wanneer je in beweging bent en werkt naadloos samen met het digitale in-camera stabilisatiesysteem van de EOS M5 dat langs vijf assen actief is, zodat je video’s helder en duidelijk zijn. Tot de andere kenmerken van deze lens behoren de STM-technologie voor fluisterstil scherpstellen en een 7 lamellen tellend diafragma. Daarmee is de EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM echt een allround lens die je nooit in de steek zal laten.

EOS M5 – de belangrijkste kenmerken:
• Onmiskenbaar EOS-kwaliteit in een echt portable body
• Alles aan boord om spontane momenten vast te leggen
• Perfect voor creatieve fotografie
• Kies voor het vermogen en de flexibiliteit van EOS
• Deel meteen je foto’s en video’s met de wereld

EF-M 18-150MM f/3.5-6.3 IS STM – de belangrijkste kenmerken:
• Veelzijdige en krachtige lens voor elke situatie
• Haarscherpe foto’s en trillingvrije video’s
• Vloeiende, stille STM-scherpstelling tijdens vastleggen van video’s
• Perfecte partner voor je EOS M
• Schitterende portretten met fraaie achtergrondonscherpte

EOS M5 – beschikbaar vanaf november 2016 met een verkoopadviesprijs van € 1149,99
EF-M 18-150 mm f/3.5-6.3 IS STM – beschikbaar vanaf november 2016 met een verkoopadviesprijs van € 509,99

EOS M-systeem

Heb jij een model uit de EOS M-serie?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.