Tipa Awards 2017

Persbericht Canon Nederland vrijdag 12 mei 2017

2017-tipaAmstelveen, 2017— Canon Europe, marktleider in imaging solutions, is vereerd te kunnen mededelen dat de onderneming drie onderscheidingen heeft ontvangen van de Technical Image Press Association (TIPA) – een van ’s werelds toonaangevende persverenigingen voor photo imaging. Deze awards markeren het 23ste opeenvolgende jaar dat Canon door TIPA wordt geprezen om haar technische innovaties.
Twee Canon-camera’s en een Canon-lens werden erkend als toonaangevend voor de sector en ontvingen een speciale vermelding omdat ze voldoen aan de uiteenlopende behoeften voor foto- en videoproducties van zowel professionele gebruikers als ervaren foto-/videoliefhebbers.

Canon ontving de volgende awards:
Best Full-Frame DSLR: Canon EOS 5D Mark IV (review)
Best DSLR Standard Zoom Lens: Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM
(review)
Best Camcorder: Canon XC15

tipa-winnaars-2017-klein

“Canon is erg trots op deze erkenning door TIPA van haar positie in de imagingsector. Het is een bekroning voor onze inzet en betrokkenheid bij de markt om toonaangevende producten te bieden die onderscheidingen ontvangen en visuele storytelling vergemakkelijken door hun uitgebreide opnamemogelijkheden,” zegt Richard Shepherd, Pro Marketing Manager voor Consumer Imaging bij Canon Europe. “Zoals door TIPA is aangegeven, zijn wij verheugd om continu hoogwaardige producten te kunnen ontwikkelen die de behoeften van onze professionele fotografen en videografen overtreffen.”

De TIPA-jury bestaat uit redacteuren van 30 van ’s werelds toonaangevende tijdschriften op het gebied van fotografie en imaging. De leden zijn afkomstig uit vijftien landen verspreid over vijf continenten. Tijdens de jaarlijkse ontmoeting bespreekt de jury de nieuwste imagingproducten en kiest en onderscheidt het de beste producten aan de hand van een reeks criteria, zoals innovatiekracht, gebruik van geavanceerde technologieën, ontwerp en algehele productkwaliteit.

In een toelichting op haar keuze om een award toe te kennen aan deze drie Canon- producten zei de TIPA-jury het volgende:

Best Full-Frame DSLR Expert: Canon EOS 5D Mark IV
De award voor “Best Full-Frame DSLR Expert” gaat dit jaar naar de Canon EOS 5D Mark IV. Deze camera heeft een full-frame 30,4 Megapixel CMOS-sensor en DIGIC 6+ processor die fotografie met 7 frames per second en 4K 30p videoregistratie mogelijk maken. De Dual Pixel CMOS AF-technologie zorgt voor een uiterst dynamische en vloeiende scherpstelling met volgen van het onderwerp tijdens video- en live view- opnamen. De camera biedt een groot ISO-bereik (50-102.400), 61 AF-punten met uitgebreide verticale dekking via 41 ‘cross-points’ en een 150.000 pixel tellende RGB- IR-meetsensor. Tot de videomogelijkheden behoren 4K Motion JPEG-video met 30p/24p, Full HD-beeldregistratie tot 60P, HD-registratie tot 120p en selectie van 4K 8,8 Megapixel fotomateriaal. Daarnaast beschikt de camera over ingebouwd Wi-Fi/NFC plus GPS-functionaliteit.

Best DSLR Standard Zoom Lens: Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM
Deze vernieuwde versie van een veelzijdige zoomlens met vast diafragma ontving de “Best DSLR Standard Zoom Lens”. Deze lens heeft een nieuwe optische constructie die bestaat uit 17 elementen in 12 groepen, inclusief 4 asferische GMo (Glass Moulded) lenzen die niet alleen voor een indrukwekkend hoog oplossend vermogen zorgen, maar ook de perifere helderheid vergroten en zo van rand-tot-rand voor betere eindresultaten zorgen. De lens is uitgerust met een Image Stabilizer die een 4- stops voordeel oplevert en heeft een uit 10 lamellen bestaand cirkelvormig diafragma dat voor schitterende bokeh-effecten zorgt. Daarnaast is de lens zeer goed bestand tegen stof en water. Dankzij het interne scherpstelmechanisme, een ring-type-USM (ultrasone motor), een snelle CPU en geoptimaliseerde AF-algoritmen vindt AF zeer snel plaats. De Air Sphere Coating draagt bij aan een duidelijke vermindering van reflectie en overstraling.

Best Camcorder: Canon XC15
Met zijn compacte, portable body is de XC15 ontworpen voor professionele videografen en journalisten die op discrete wijze professionele handheld 4K/UHD- opnamen willen maken. De camcorder heeft XLR-audio-ingangen en is daarmee ideaal voor nieuws- en filmopnamen. Als “B”- of “C”-camera biedt de XC15 verschillende “Look Settings” om te waarborgen dat beeldopnamen gemakkelijk kunnen worden gecombineerd met opnamen van zowel Canon Cinema EOS als XF en XA Canon-camcorders. De XC15 is uitgevoerd met een geavanceerde 1,0-type 12 Megapixel CMOS-beeldsensor, touchpanel-bediening, een 10x groothoekzoom (27.3-273mm equivalent bij video) met optical Image Stabilizer met 3 IS-modi plus separate ringen voor handmatige scherpstelling en zoomregeling. Tot de geavanceerde AF-technologie behoort ook de functie Gezichtsdetectie.

RAW- of JPEG-archief?

Je fotografeert in RAW en ontwikkelt naar JPEG. Je hebt dus een RAW-archief en een JPEG-archief. Welk van deze twee wil je beslist niet kwijtraken?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.