Fotocursus | Mike van Bemmelen

Pieter Dhaeze dinsdag 19 december 2017

Mike van Bemmelen (1967) is portretfotograaf in hart en nieren. Afkomstig uit een echte fotografenfamilie - opa begon in 1929 het familiebedrijf - werd het kijken door de camera hem met de paplepel ingegoten. Mike deed echter volgens eigen zeggen de belangrijkste ervaringen voor een portretfotograaf op in zijn werk achter de bar: geïnteresseerd raken in mensen en gemakkelijk communiceren. Door deze eigenschappen weet hij vrijwel iedereen voor de lens op zijn gemak te stellen en de ware aard van het onderwerp naar boven te halen. Immers, spontaniteit en enthousiasme vormen de belangrijkste ingrediënten voor een geslaagde fotosessie.

mvb2

Sinds de aanschaf van een Canon EOS 1Ds mark II in 2004 is Mike overgestapt naar digitaal, omdat hij in al zijn werk streeft naar een optimaal resultaat en hoogste kwaliteit. De onbegrensde mogelijkheden van digitale fotografie blijven Mike ook vandaag de dag nog inspireren om te zoeken naar nieuwe manieren voor de verwerking en presentatie van het gemaakte beeld.

In januari 2018 zal Mike bovendien starten met fotocursussen voor beginners en voor gevorderden, zodat hij zijn kennis van de afgelopen twee decennia kan delen met de enthousiaste (portret)fotograaf. Wij kunnen deze cursussen van harte aanbevelen, want Mike leverde in 2007 al - naast Ruben Smit, Wim van IJzendoorn en Johan van de Watering - een inspirerende bijdrage aan het succesvolle educatieve Handboek fotografie en kent de wensen van de leergierige vrijetijdsfotograaf.

Voor meer informatie en aanmelden: klik hier

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.