Fotofestival aan de Maas 2018

Persbericht dinsdag 30 januari 2018

Voor het eerst brengt het Fotofestival aan de Maas de beste Nederlandse amateurfotografen samen in een expositie in het Nederlands Fotomuseum. Dat is uniek. Parallel zijn er tal van kleinere exposities op het naburige en gezellige Deliplein. Voor liefhebbers zijn er interessante lezingen en andere activiteiten. Mis het niet; van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei 2018  op de Kop van Zuid en Katendrecht, hartje Rotterdam.

FFADM2018

Musea en galeries blijken gevoelig voor het etiket 'professional' en zetten hun deuren niet snel open voor 'amateurs'.  Het Fotofestival aan de Maas laat zien dat er heel veel bijzondere vrijetijdsfotografen zijn die over een opvallend grote verbeeldingskracht en creativiteit beschikken. Nicole Robbers (o.a. bekend als bestuurslid van De Zilveren Camera en de beeldredactie van het NRC) zal als curator een selectie maken uit seriematig werk van de beste amateurs in Nederland. Deze series worden verzameld middels eigen speurwerk, spontane aanmeldingen via de website en met hulp van organisaties op het gebied van vrijetijdsfotografie. De circa 50 series worden getoond in het Nederlands Fotomuseum Rotterdam.

Er is bewust gekozen voor seriematig werk. Series overstijgen de toevalstreffer, worden gemaakt door fotografen die zeer bewust aan een onderwerp werken en tonen de signatuur van die fotograaf. Series lenen zich ook voor toepassing van diverse media. Kortom series openen de weg om de volle breedte, creativiteit, kennis en kunde van vrijetijdsfotografen te tonen.

Fotowedstrijd
Doe mee: zend je mooiste fotoseries in naar het Fotofestival aan de Maas en ding mee naar een plek in het Nederlands Fotomuseum! Inzenden kan tot 28 februari 2018. Het landelijk terugkerend festival voor amateurfotografie brengt van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei de beste Nederlandse amateurfotografen samen in hartje Rotterdam. Overtuig de curator dat jouw werk daar moet hangen! Zie www.fotofestivalaandemaas.nl voor meer informatie. Het wordt een echt festival met ook buiten het museum op het gezellige Deliplein tal van kleinere exposities en activiteiten.

Tegelijkertijd wordt op het naburige Deliplein een festivalterrein ingericht met tal van kleinere exposities die zijn ondergebracht in opslagcontainers. De containers zijn beschikbaar gesteld aan diverse instanties en verenigingen die zich met amateurfotografie bezighouden. De deelnemende organisaties kregen de opdracht om hier het meest bijzondere werk te tonen dat zij in hun gelederen kunnen vinden. De vorm is vrij, dat wil zeggen dat het uitgangspunt weliswaar fotografie moet zijn, maar de bewerking van het beeld, gebruikte media en de presentatievorm vrij zijn zolang de aandacht maar naar het beeld gaat. Waar het om gaat is de zeggingskracht van het eindresultaat: Doet het kijker even stil staan? Stemt het werk tot nadenken? Inspireert het tot het verkennen van de creatieve grenzen?

Het Deliplein en de Kop van Zuid (waar het Fotomuseum zich bevindt) zijn door een loopbrug over de Rijnhaven verbonden. Overal zijn leuke terrasjes en goede horeca te vinden. Aan gezelligheid geen gebrek. Ook vind je hier lezingen, portfoliobesprekingen, workshops, een fotoboekenmarkt en is het plein het startpunt van diverse fotowalks.

Het festivalterrein is gratis toegankelijk. Voor het Nederlands Fotomuseum gelden reguliere tarieven en kortingen. Voor actuele openingstijden zie de website van het festival.

Mis het niet, zet 10 tot 13 mei 2018 nu al in je agenda!

www.FotofestivalaandeMaas.nl
www.facebook.com/Fotofestival.aan.de.Maas
info@FotofestivalaandeMaas.nl

Werken met Lightroom

Werk je met Lightroom en zo ja, met welke versie?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.