TV-tip | Professors op pad

Pieter Dhaeze maandag 23 juli 2018

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven is een bevlogen EOS-fotograaf met de Veluwe als achtertuin. Hij is daardoor een zeer verdienstelijke natuurfotograaf én een betrokken natuurliefhebber. Om de natuur in Nederland te promoten, zodat we er van kunnen genieten én het kunnen beschermen, is hij samen met zijn goede vriend prof. dr. Joop Schaminée verschillende natuurgebieden ingetrokken en neemt hij de kijker mee op een boeiende ontdekkingsreis in de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft.

Professors-op-pad-visual

Gedurende een jaar bezochten de twee natuurliefhebbers zes bijzondere Nederlandse natuurgebieden om te observeren, te ervaren en te vertellen. In elk gebied gingen ze met een boswachter op pad. Daar waar de heer Van Vollenhoven meer een voorliefde heeft voor dieren, weet de heer Schaminée ons als botanicus van alles te leren over het landschap, het ontstaan ervan en alle bloemen, bomen en planten.

Beslist de moeite waard om te kijken en bovendien mee te doen aan de fotowedstrijd.

Elke vrijdag om 21.15u op NPO2 bij Omroep Max.
Terugkijken? Klik hier

Fotowedstrijd

Doe jij mee aan fotowedstrijden?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.