Tony Vingerhoets

 • Photo Tour Antwerpse Havens II geplaatst op donderdag 15 april 2021 08:50:26 door pjcdhaeze

  Vaker heb ik uitgesproken dat fotograferen in de Antwerpse havens mij nooit verveelt. In mijn Free Webinar Industriële Nachtfotografie wijd ik daarover uit. Overigens is deze Webinar, samen met vier andere, op korte termijn weer te zien via Fotoclub.nl. Doe je mee? Meldt je dan aan voor een (gratis) lidmaatschap en je ontvangt de aankondigingen. Enfin, kort geleden kreeg ik van enkele enthousiaste Haven Tour deelnemers de vraag of ik er een vervolg op kon maken!

  Zodoende ben ik de afgelopen maand bezig geweest met de ontwikkeling van Haven Tour II, wat een tijdrovende klus was. Want als je industriële nachtfotografie verkoopt, kun je pas rond schemer aan de slag. Dat betekent dat je de fotolocaties dus in een juiste volgorde moet plaatsen, want de ene scène leent zicht nu eenmaal beter voor het blauwe halfuurtje dan de andere. Ook moet ik de route in m’n hoofd krijgen, zodat ik alle plekken feilloos weet te vinden.

  En niet te vergeten moeten deze fotolocaties onbelemmerd zicht geven op een container terminal, petrochemische installatie of andere fotogenieke industriële onderwerpen. Ik begin met speuren via Google Maps of Earth, maar daarna komt het echte werk op de grond. Is er bedekte afrastering dat de scène aan het oog onttrekt? Hoe zit het met de visuele vervuiling in de directe omgeving? Kan ik er de auto dichtbij parkeren? En kunnen we er veilig fotograferen?

  Je begrijpt wel dat het allemaal niet zo eenvoudig is als het lijkt. Het is beslist geen kwestie van wat rondrijden, helemaal nu we ook nog eens rekening moeten houden met de Vlaamse avondklok die om 24.00 uur in gaat. Maar het past allemaal en de locaties zijn stuk voor stuk out of this world wat de foto’s ook laten zien! Veel Nederlandse fotografen staan te trappelen totdat de Nederlandse avondklok wordt teruggedraaid en uitreizen naar België weer kan.

  Zo langzamerhand worden we allemaal blasé van de vrijheidsbeperkingen en heb ik bijvoorbeeld al enkele online Masterclasses ontwikkeld. Dat werkt uitstekend, maar een virtuele Photo Tour door de Antwerpse Havens lijkt me nog steeds geen alternatief. Het is voor mij ook moeilijk, want ik barst van het enthousiasme om weer wekelijks met een gedreven clubje fotografen de havens in te trekken.

  Overigens neem ik nooit meer dan drie deelnemers mee. Waarom? Nou, in de eerste instantie om ze optimale aandacht te geven want nachtfotografie is bepaald geen gesneden koek, zelfs niet voor ervaren fotografen. Daarnaast staat veiligheid bij mij hoog in het vaandel. Want met drie deelnemers verlies ik nooit iemand uit het oog, terwijl je met een groter gezelschap altijd wel iemand moet gaan zoeken. En zo blijft het ook een exclusieve Tour wat marktwaarde heeft. Want m’n business moet blijven draaien.

  Sinds COVID-19 in maart 2020 z’n intrede deed is het er niet gemakkelijker op geworden. Toen vroeg ik mezelf af: hoe overleef ik deze pandemie als zelfstandige, maar gelukkig heb ik het tot nu overeind kunnen houden. Maar alles heeft ook een zonnige kant, want ik ben nu vertrouwd geraakt met online presentaties, overleg, Webinars en Masterclasses. En daarnaast had ik ook de tijd om een identity te ontwikkelen voor m’n Facebookgroep CPN, Canon Pro Nederland (klik hier).

  Ik hoop dat de bijgaande beelden voor zichzelf spreken. Het is en blijft een feest daar ‘s nachts in de Antwerpse havens. Mocht je er zin in hebben stuur me dan even ‘n mail voor uitgebreide informatie. Want zodra het zomer wordt en we gevaccineerd zijn, verwacht ik dat de trossen weer los gaan in de Antwerpse Havens!

  Tony Vingerhoets

  15 april 2021, Weelde, België

  www.fotoclub.nl/ (gratis lidmaatschap)
  tony@tonyvingerhoets.com (info Haven Tour)


  • Gegevens dinsdag 4 mei 2021 14:13:02
   Geplaatst door: Herman
   Het zou leu leuk zijn om bij de foto’s wat technische gegevens te zetten.

  Plaats uw reactie

  Velden met een * zijn verplicht.
   
   
    

Laatste reacties

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.