Nieuw | RF 15-35mm 2.8L IS / RF 24-70mm 2.8L IS

Persbericht Canon NL woensdag 28 augustus 2019

Amstelveen, 28 augustus 2019 – Canon Europe, marktleider op het gebied van camera- en lensproductie, vergroot vandaag haar betrokkenheid bij de RF-lensserie met de introductie van de RF 15-35mm F2.8L IS USM en RF 24-70mm F2.8L IS USM. Deze lenzen die worden ondersteund door Canon Ambassador Ulla Lohmann, een veelvuldig onderscheiden documentaire-, expeditie- en avonturenfotograaf, vormen samen met de RF 70-200mm F2.8L IS USM die later dit jaar op de markt wordt gebracht de F2.8L ‘trinity’-serie voor Canon’s RF-vatting. De RF 24-70mm F2.8L IS USM voldoet aan de eisen van professionals en is de perfecte, hoogwaardige standaardzoomlens. De RF 15-35mm F2.8L IS USM is Canon’s krachtigste groothoeklens voor het EOS R-systeem, terwijl de RF 70-200mm F2.8L IS USM een supercompacte telezoomlens met een snel diafragma is. Samen vormen ze drie essentiële onderdelen in de kitbag van zowel professionals als enthousiaste fotografieliefhebbers. De lenzen combineren hoge optische prestaties, een snel diafragma en beeldstabilisatie. Daarmee stellen ze fotografen en videografen in staat hoogwaardige foto’s en bewegende content vast te leggen in alle genres – van landschaps- en architectuurfotografie tot portret-, natuur- en sportfotografie, en media.

rf15-35_rf24-70

In vervolg op de aankondiging van de ontwikkeling van zes RF-lenzen in februari en de onlangs geïntroduceerde RF 24-240mm F4-6.3 IS USM en RF 85mm F1.2L USM, zijn de RF 15-35mm F2.8L IS USM en RF 24-70mm F2.8L IS USM de derde en vierde RF-lens die Canon in 2019 introduceert. Later dit jaar worden de RF 70-200mm F2.8L IS USM en RF 85mm F1.2L USM DS geïntroduceerd – de laatste twee van de zes RF-lenzen die Canon heeft beloofd in 2019 op de markt te brengen. De volledige RF-lensserie biedt een ongelooflijke kwaliteit en veelzijdigheid voor professionals en semi-professionals die hun vaardigheden willen vergroten en fascinerende opnamen willen maken met het EOS R-systeem.

Optische perfectie kenmerkend voor het gehele RF-lensassortiment
Zowel de RF 15-35mm F2.8 L IS USM als de RF 24-70mm F2.8 L IS USM zijn uitgevoerd met de innovatieve RF-vatting die nieuw ontworpen optica en daarmee nieuwe mogelijkheden voor de lens biedt. Dit alles is een bewijs van Canon’s jarenlange expertise en betrokkenheid bij de ontwikkeling van optische componenten. De RF 24-70mm F2.8 L IS USM is uitgerust met 3 Ultra Low Dispersion en 3 van glas gegoten asferische lenselementen, terwijl de RF 15-35mm F2.8 L IS USM 2 Ultra low Dispersion en 3 van glas gegoten lenselementen heeft. De opbouw en samenstelling van beide lenzen corrigeert aberratie, vertekening en astigmatisme, waardoor de beelden een hoog contrast hebben, met een scherpte van rand tot rand over het gehele zoombereik. Beide lenzen hebben een vast en snel f/2.8 diafragma dat professionals in staat stelt bij weinig licht te fotograferen, zoals tijdens schemering of binnenshuis, en ook een nauwkeurige controle over de scherptediepte geeft. Het grote diafragma van deze lenzen zorgt voor indrukwekkend scherpe opnamen bij gebruik van korte sluitertijden in omgevingen met weinig licht, waardoor fotografen de creatieve vrijheid hebben om in verschillende opnamescenario’s beeldmateriaal vast te leggen.

De RF 24-70mm F2.8L IS USM is een veelzijdige, multifunctionele standaardzoom voor professionele fotografen die een lens nodig hebben voor fotografie onderweg. Deze lens is dan ook ideaal voor landschaps- en portretfotografie. Het grote diafragma geeft deze zoomlens prachtig vervagende kenmerken, zodat de lens fraaie resultaten geeft bij portretfotografie. Bij dit brandpuntsbereik komen onderwerpen los van de zachte achtergrond, waardoor de opnamen intenser worden. De RF 15-35mm F2.8L IS USM is eveneens een krachtige zoomlens met ultra- groothoekeigenschappen die daaraan bovendien de flexibiliteit van populaire groothoeklenzen toevoegt, waardoor deze lens ideaal is voor landschaps- en architectuurfotografie. Het is de wijdste groothoeklens van Canon ooit met een f/2.8 diafragma, waardoor professionals fascinerende perspectieven kunnen vastleggen. Het grote f/2.8 diafragma maakt deze lens ook een aantrekkelijke keuze voor professionals die zich hebben gespecialiseerd in sport-, pers- en astrofotografie.

De keuze van de professional voor probleemloze fotografie en videografie
Deze lenzen zijn de eerste groothoeklenzen uit de Canon L-serie met een 5-stops Image Stabilizer die is gebaseerd op de technologie in het EF-lensassortiment. Fotografen en videografen kunnen beeldmateriaal vastleggen zonder zich zorgen te hoeven maken over onscherpte veroorzaakt door camerabewegingen die het uiteindelijke resultaat beïnvloeden. De Dual Sensing IS en Combination IS verbeteren de detectiemogelijkheden van cameratrillingen en detecteren automatisch wanneer de lens op een statief wordt gebruikt om het IS-systeem uit te schakelen. Fotografen kunnen nu in elke situatie ongekend scherpe opnamen maken.

De RF 15-35mm F2.8L IS USM en de RF 24-70mm F2.8L IS USM zijn Canon’s eerste snelle zoomlenzen met Nano USM-technologie. Deze technologie werd voor het eerst toegepast in de EF-S 18- 135mm f/3.5-5.6 IS USM. Nano USM-lenzen maken gebruik van een motorsysteem dat een hoge snelheid biedt voor het scherpstellen bij fotografie en zorgt voor een vrijwel geruisloze scherpstelling bij video-opnamen. Daarmee zijn deze lenzen een essentieel onderdeel voor videografen die met het EOS R-systeem werken, omdat tijdens het maken van opnamen geen onnodige scherpstelgeluiden worden vastgelegd. De RF 24-70mm F2.8L IS USM is evenals de RF 24- 105mm F4L IS USM voorzien van een ‘breathing suppression’-systeem dat voorkomt dat de beeldhoek tijdens scherpstellen verandert, zodat het opgenomen videomateriaal een natuurlijke uitstraling krijgt.

Professionele handling zoals bij de L-serie
Zoals bij alle RF-lenzen hebben de RF 15-35mm F2.8L IS USM en RF 24-70mm F2.8L IS USM een bedieningsring die kan worden toegewezen aan diafragma, sluitertijd, ISO-waarde en belichtingscompensatie. Hierdoor is naast de handmatige belichtingsring een volledige aanpassing van instellingen mogelijk. Beide lenzen hebben de duurzaamheid en inzetbaarheid die worden verwacht van de L-serie en zijn voorzien van stof- en vochtafdichtingen met een fluorcoating op de voorste- en achterste elementen om olie en water af te stoten – ideaal om vol vertrouwen te werken onder zware, uitdagende en veeleisende omstandigheden.

Over het gebruik van de RF 15-35mm F2.8L IS USM en RF 24-70mm F2.8L IS USM zegt Ulla Lohmann, professioneel fotograaf en Canon Ambassador: “Meer dan 20 jaar heb ik alle uithoeken van de wereld bezocht om alles te fotograferen van inheemse stammen tot uitbarstende vulkanen. De kern van alles wat ik doe en wat ik eigenlijk het leukst vind aan mijn werk, is creatief zijn. Ik reis grote afstanden om de best mogelijke foto’s te maken, dus heb ik apparatuur nodig die betrouwbaar en veelzijdig is, omdat ik soms niet in staat ben om terug te gaan naar de scène of om veel apparatuur mee te nemen. Voor mij zijn de RF 15-35mm F2.8L IS USM en RF 24-70mm F2.8L IS USM de ideale reispartners en hebben ze een vaste plek in mijn kitbag. In combinatie met de EOS R-systeemcamera zijn ze snel en stabiel, waardoor ik in staat ben once-in-a-lifetime fotos te maken die haarscherp zijn – zelfs bij weinig licht. Deze lenzen verruimen mijn creatieve opnamemogelijkheden.”

Firmware update
Om de introductie van deze lenzen te ondersteunen, zal Canon firmware-updates uitbrengen voor de EOS R en EOS RP die de prestaties van oogdetectie-AF bij beide typen systeemcamera’s verbeteren. Deze update stelt de camera in staat de ogen van onderwerpen op een nog grotere afstand te detecteren en daar vervolgens op te focussen in vergelijking met de eerdere firmware. Daarnaast zorgt de update voor een nog snellere registratie, een nog hogere nauwkeurigheid en betere tracking. De ontwerpers hebben de indicatoren voor AF Eye Tracking vereenvoudigd en de verversingssnelheid van informatie verbeterd bij zowel de EOS R and EOS RP. Voor professionals en semi-professionals is het nu nog gemakkelijker om de actie te volgen en vol vertrouwen te blijven fotograferen. De update zal eind september beschikbaar zijn voor download.

Prijzen en beschikbaarheid
De RF 15-35mm F2.8L IS USM en RF 24-70mm F2.8L IS USM zijn vanaf september leverbaar. Beide lenzen hebben een verkoopadviesprijs van €2539,99. Ga voor meer productinformatie over deze lenzen naar https://www.canon.nl/.

RF 15-35mm F2.8L IS USM – de belangrijkste kenmerken:
• Hoogwaardige ultra-groothoekzoomlens
• 15-35mm brandpuntsafstand voor een reeks aan groothoekopnamen bij landschaps- of architectuurfotografie
• Snel, vast f/2.8 diafragma voor opnamen bij weinig licht
• 3 asferische en 2 UD-elementen zorgen van rand tot rand voor de hoogste resolutie
• 5-stops Image Stabilizer stabiliseert het beeld ook bij handheld fotografie met lange sluitertijden
• Nano USM-motor met snelle, vloeiende en geruisloze werking – ideaal voor video
• Bedieningsring – geeft directe controle over de Tv/Av/ISO-instellingen
• Minimale scherpstelafstand van 0,28 m met 0,22x vergroting
• SWC (Sub wavelength structure Coating) en ASC (Air Sphere Coating) voorkomen dat reflectie en overstraling de beeldkwaliteit beïnvloeden

RF 24-70mm F2.8L IS USM – de belangrijkste kenmerken:
• 24-70mm brandpuntsbereik met de meest gebruikte brandpuntsafstanden voor landschap-, portret- en reisfotografie
• Vast f/2.8 diafragma, ideaal voor fotografie bij weinig licht of regelen van de scherptediepte
• Nano USM-motor met snelle, vloeiende en geruisloze werking – ideaal voor video
• 5-stops Image Stabilizer-prestaties (CIPA-getest), ideaal voor handheld fotografie en videografie
• 3 asferische en 3 UD-elementen zorgen van rand tot rand voor de hoogste resolutie
• Bedieningsring – geeft directe controle over de Tv/Av/ISO-instellingen
• ASC (Air Sphere Coating) voorkomt dat reflectie en overstraling de beeldkwaliteit beïnvloeden

Volgende camera

Wat wordt je volgende camera?

Volgende lens

Van welk merk wordt je volgende lens?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.