Mijlpaal | 5000 abonnees op YouTube

Pieter Dhaeze dinsdag 17 december 2019

Deze maand heeft het YouTube-kanaal van EOSzine de mijlpaal bereikt van 5000 geregistreerde abonnees. Dat is natuurlijk niets vergeleken met de vele miljoenen volgers van de populaire kanalen. Maar zelf vinden we het niet onverdienstelijk voor een educatief platform over fotografie, in het Nederlands, zonder oogverblindende editing of flitsende intro’s, zonder clickbaits, zonder ‘hoofd’-persoon, zonder commercieel oogmerk, zonder onaflatende verzoeken om te abonneren of te liken, zonder….."hi guys".

Dus gewoon gewone clips om elke keer een bepaald aspect van fotografie, cameragereedschap of beeldbewerking visueel te verduidelijken. Vaak ter aanvulling van een artikel op de website van EOSzine. En dat zullen we de komende tijd ook gewoon blijven doen.

5K-youtube-visual

Het aanbod van onderwerpen voor de clips is redelijk willekeurig, maar we willen er hier toch een paar uitlichten.
Allereerst natuurlijk onze meest bekeken clip met als titel:
- Camera-instellingen | 11 one-liners. Met ruim 160.000 views en 600 likes valt deze stap-voor-stap tutorial blijkbaar behoorlijk in de smaak van de beginnende fotograaf. En hoewel ze al zes jaar online staat is ze nog steeds actueel.
Verder denken we dat we veel EOS-fotografen geholpen hebben met:
- Instellingen sportfotografie
- Handmatig scherpstellen in Live view en met beeldvergroten
- EOS-camera via wifi verbinden met smartphone
En redelijk trots zijn we op:
- Strijklicht geeft je onderwerp structuur!
- Reflectieschermen in de praktijk
- Overstaphulp. EOS R of EOS RP?

Behalve individuele clips, zijn op het EOSzine-kanaal ook verschillende Afspeellijsten te vinden, waarvan de onderstaande drie lijsten van dienst kunnen zijn bij het opdoen van basiskennis en bij het werken met Digital Photo Professional (DPP) en met Lightroom:
- Fototheorie in beeld
- Werken met DPP
- Werken met Lightroom

Mocht je niet eerder het YouTube-kanaal van EOSzine bezocht hebben, dan nodigen we je van harte uit om een kijkje te komen nemen (klik hier). Volg je ons al een tijdje, dan willen we je graag bedanken voor je kijktijd! Zoek je een onderwerp, gebruik dan het desbetreffende trefwoord (NL) en voeg daaraan toe EOSZINE, zodat je ook onze clip bij de zoekresultaten te zien krijgt.

Heb jij interesse in een visuele uitleg bij een bepaalde fotografie-gerelateerd onderwerp, laat het ons dan weten (e-mail). Wij zullen er dan een clipje van maken.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.