Poll Live View

Pieter Dhaeze woensdag 21 maart 2012

De poll Live view had als stelling:

Hoe vaak gebruik je Live view?

Hierop hebben we 1099 reacties gehad.

Als redactie van EOSzine gebruiken regelmatig Live view op onze EOS. We vinden het een perfect hulpmiddel bij handmatig scherpstellen en inzicht in de scherptediepte. Zaken die door de optische zoeker niet altijd even nauwkeurig zijn te beoordelen. Zelden hebben we vanaf statief nog een fout scherpstelpunt bij macro's, landschappen, productfotografie en telewerk. Dit natuurlijk ook vanwege de mogelijkheid het beeld te kunnen vergroten tot bijna pixelniveau (10x). Met onze EOS 60D kunnen we dankzij Live view ook heel creatieve standpunten kiezen voor onderscheidende close-ups en macro's.

We hadden echter een 'angstig' vermoeden dat veel fotografen het nut van Live view nog niet in de praktijk hebben ondervonden en deze poll moest daarover duidelijkheid geven

De opkomst is overweldigend met bijna 1100 reacties en de uitslag van de enquête bevestigt ons vermoeden. 2/3 van de respondenten geeft aan Live view zelden of nooit te gebruiken!

Toegegeven, voor dagelijkse onderwerpen is je stabiliteit met het lcd-scherm als zoeker minder en in de volle zon is ook de zichtbaarheid minder. Bovendien heb je een tragere autofocus, maar dat is geen reden je af te laten schrikken en Live view nooit te gebruiken. Voor bovengenoemde onderwerpen werkt het echt perfect. De komende nummers van EOSzine gaan we Live view derhalve weer eens extra onder de aandacht brengen.

Bedankt weer voor de medewerking en doe ook met de volgende poll mee.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.