Persbericht | Aankondiging clouddienst image.canon

Persbericht Canon NL woensdag 19 februari 2020

Amstelveen, 19 februari 2020 – Canon Europe kondigt image.canon aan, een gratis service voor naadloze overdracht van foto’s en video’s rechtstreeks naar apparaten en webservices. Deze revolutie op het gebied van connected beeldmateriaal biedt vanaf begin april 2020 bovendien  gratis automatische cloudopslag vanaf Canon-camera’s*. De geavanceerde connectiviteitsoplossing zal fotografen van elk niveau - van beginnende fotografen tot enthousiaste liefhebbers en professionals – helpen bij het moeiteloos vastleggen en delen van connected beeldmateriaal.

image-canon

image.canon gaat verder dan opslag en biedt Canon-gebruikers de eenvoudigste manier om alles te beheren. Van familiefoto’s tot een professionele workflow – image.canon plaatst het beeldmateriaal van de gebruiker, dat automatisch of handmatig vanaf een Canon-camera met Wi-Fi* wordt verzonden, in een centrale hub voor het naadloos overzetten naar apparaten en webservices waaronder Google Drive, Flickr en YouTube. De introductie van compatibiliteit met Adobe en Google staat gepland in juni 2020. Fotografen beschikken straks over de tools die ze nodig hebben in een wereld met 5G en AI: alle Canon-camera’s die vanaf 2020* op de markt verschijnen, bieden op de achtergrond de automatische overdracht naar image.canon wanneer de camera’s zijn verbonden met het internet.

Gratis opslag
Voor een fail-safe back-up van opnamen is geen geheugenkaart nodig. Fotografen gaan met hun Canon-camera online en beschikken gedurende 30 dagen** over gratis cloudopslag voor al hun media, inclusief RAW-opnamen en 4K-video’s. Dit is perfect voor actieve fotografen – het geeft ze ruimschoots de tijd om opnamen te downloaden naar andere apparaten en door te sturen naar hun favoriete diensten. Gebruikers beschikken over 10 GB aan langetermijnopslag voor hun belangrijkste foto’s ofwel video’s, en van alle opnamen worden kopieën in social media-formaat gemaakt en opgeslagen in een persoonlijke bibliotheek.

Probleemloos beheer van bestanden
Het gebruik van image.canon is eenvoudig en intuïtief – door de speciale pc-software voor image.canon te installeren, kunnen fotografen beeldmateriaal dat is gemaakt met een Canon- camera snel en rechtstreeks vanaf deze hub downloaden. Dit proces zal worden geautomatiseerd bij Canon-camera’s met Wi-Fi die vanaf 2020* op de markt verschijnen, waardoor een nog eenvoudiger bestandsbeheer mogelijk is. Canon-gebruikers kunnen opnamen gemakkelijk sorteren en direct delen via hun favoriete social media-kanalen of e-mailcontacten.

Na de lancering begin april, maakt image.canon de automatische overdracht van afbeeldingen naar gebruikersaccounts op services zoals Google Drive mogelijk. Vanaf juni 2020 breidt image.canon haar samenwerking met Google uit met de mogelijkheid van het maken van back- ups in originele kwaliteit met Google Foto’s via Google One, een lidmaatschap voor uitgebreide opslag, maar ook met een partnership met Adobe Creative Cloud (lidmaatschap). Naast de automatische overdracht van afbeeldingen en de mogelijkheid om afbeeldingen in hun originele kwaliteit te bewerken op partnerservices en toepassingen, maakt image.canon het voor gebruikers makkelijker om hun afbeeldingen op te slaan en te delen.

De image.canon hub is beschikbaar vanaf april 2020 en belooft een innovatie in connected foto’s en video’s. Deze gratis dienst geeft fotografen de beste start voor hun beeldmateriaal en verandert de manier waarop ze foto’s opslaan, verwerken en delen. Canon heeft enerverende plannen voor regelmatige updates die de creativiteit van fotografen verder ondersteunen. Ga voor meer informatie over image.canon naar https://www.canon.nl/cameras/image-canon/.

* Niet alle Canon-camera’s ondersteunen automatische overdracht op de achtergrond. Andere Canon-camera’s met compatibele Wi-Fi-functie bieden een eenvoudige handmatige overdracht naar image.canon. Ga voor de volledige lijst van compatibele camera’s naar http://image.canon (verschijnt binnenkort). Compatibele camera’s dienen via Wi-Fi met het internet te zijn verbonden.

** Na 30 dagen wordt het originele beeldmateriaal verwijderd, tenzij dit is verplaatst naar de langetermijnopslag.

*** LEGRIA-videocamera’s en een beperkt aantal oudere fotoproducten zijn niet compatibel en zullen de mogelijkheid van cloudservice verliezen.

Volgende camera

Wat wordt je volgende camera?

Volgende lens

Van welk merk wordt je volgende lens?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.