Sun Sniper Strap

Bij elke EOS wordt een halsriem meegeleverd, die je als vanzelfsprekend aan je camera bevestigt en als zodanig gebruikt. Behalve het draaggemak en de beveiliging tegen vallen, kleven er ook wel enkele nadelen aan het praktisch gebruik van een klassieke halsriem. Daarom hebben wij de Sniper strap van Sun eens aan een nader onderzoekje onderworpen.

Sniper strap
De Sniper strap van Sun is net als een halsriem bedoeld om je camera op een veilige manier mee te dragen als je lopend of op de fiets met je camera op stap gaat. In tegenstelling tot een halsriem die met het volledige gewicht van camera en lens om je nek hangt, is de Sniper strap een schouderband, die schuin over de borst wordt gedragen. De camera botst zo niet meer tegen de gesp van je riem of de knoop van je broek en beschadiging van camera of lcd-scherm is nagenoeg uitgesloten. Omdat het een schouderband is, worden nek en rug veel minder belast en heb je aan het eind van de dag na een lange wandel- of fietstocht geen pijn in de nek.

De Sniper strap wordt niet bevestigd aan de halsriem-ogen van de camera, maar met een schroef aan de statiefbevestiging aan de onderzijde. Een rubberen ring zorgt daarbij voor de borging. De riem zit door een rechthoekig oog, dat met lagers vrij kan draaien in de bevestigingsknop. De Sniper strip kan eenvoudig op lengte gemaakt worden en heeft tevens een soort ‘veerzone’, waarmee schokken worden uitgedempt. Het (losse) schouderstuk is redelijk comfortabel afgewerkt en enigszins ademend. In diverse modellen is de riem voorzien van een onzichtbaar stalen koord, zodat de Sniper strap niet ten prooi kan vallen aan dieven met een scherp hobbymes.

De praktijk
De Sniper strap doet wat hij moet doen en als je veel met je camera op pad bent - lopend of fietsend - dan geeft hij veel meer comfort en gebruiksgemak dan een standaard halsriem. De camera hangt redelijk stabiel aan je zij en je hebt hem altijd snel bij de hand.
Je moet wel oppassen dat je de camera niet tegen een deurstijl stoot, omdat hij toch enigszins uitsteekt aan de zijkant. Ook zouden we een mechanische borging van de schroef op prijs gesteld hebben. Bij de huidige uitvoering met de rubberen ring, is de bevestiging van de Sniper strap wel solide, maar door trilling zou de schroef toch los kunnen laten. Regelmatig controleren is daarom raadzaam. Omdat de Sniper Strip aan de camera bevestigd is via de statiefaansluiting, moet de strap worden losgeschroefd als men de camera op statief wil plaatsen. Dat kan een minderpuntje zijn.

Naar clip op YouTube

Conclusie
Voor fotografen die veel in het veld op pad zijn, is de Sniper strap van Sun zeker een nuttige accessoire. De strap biedt in veel gevallen duidelijk meer comfort en gebruiksgemak dan een gewone halsriem. Wat ons betreft een aanrader.

Meer productinfo: www.sun-sniper.com
Video’s: www.youtube.com/user/SunSniperStrap
Met dank aan Foto Konijnenberg

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.