Preview Photoshop Elements 11

Pieter Dhaeze donderdag 04 oktober 2012

Elk jaar bij het vallen van het blad, valt ook de uitnodiging van Adobe op de mat: perspresentatie Photoshop Elements (en Premiere Elements). Altijd leuk om te zien wat deze softwaregigant - nu met versie 11 - weer uit de hoge hoed heeft weten te toveren. Wij waren er 3 oktober bij op de SS Rotterdam.

Leuker | Sneller
Hoewel Photoshop Elements (foto) en Premiere Elements (video) ooit als kleine broertjes van Photoshop en Premiere ontwikkeld zijn voor de niet-professionele  vrijetijdsgebruiker, is de nieuwe functionaliteit van de laatste versies vooral bedoeld voor de consument die wil ‘spelen’ met foto’s en video van uitstapjes en feestelijke aangelegenheden met familie en vrienden. Echt elementaire nieuwigheden op het gebied van beeldbewerking hoeft de serieuze hobbyfotograaf niet te verwachten. Ook bij versie 11 ligt het accent vooral op gemakkelijk leuke dingen doen met je foto’s en video om het resultaat vervolgens met dezelfde eenvoud en snelheid te delen met deelgenoten of met de rest van de wereld. En toegegeven, Adobe biedt de doelgroep ook dit jaar weer twee juweeltjes van software tegen een heel schappelijk prijs (€83,- elk of €123,- gebundeld).

PSE11
Nieuw
- Beheer foto’s met Organizer views: People, Places en Events.
- Zet je foto’s op de kaart.
- Foto-effecten (Tilt-Shift, Vignette, Hihg/Low Key) via Guided Edits
- Tekenfilters (Comic, Graphic Novel, Pen-Ink).
- Sjablonen voor layout Online Albums.
Verbeterd
- Bewerkmodi (Quick, Guided, Expert).
- Vrijstaand maken met Refine Edge.
- Geautomatiseerde acties maken of importeren voor veelvoorkomende handelingen.
- Delen via het web.

PE11
Nieuw
- Beheer video met Organizer views: People, Places en Events.
- Zet je video op de kaart.
- Kleuren aanpassen.
- Video-effecten en -thema’s.
- Hollywood stijlen en filters.
- Slow-motion en speed-up.
- Clips als lagen vermengen (ook watermerk).
- Publiceren op Vimeo.
Verbeterd
- Instant Movie.
- Bewerkmodi (Quick, Expert).

Samenvatting
In de afgelopen 12 maanden hebben de Whiz Kidz van Adobe voor het zoveelste jaar behoorlijk aan de weg getimmerd. Niet altijd even functioneel, maar ze maken het leven van de familiefoto- en videograaf wel weer een stukje leuker. Hoeveel leuker dat is, gaan we de komende weken zelf onderzoeken en laten we je dan weten in een uitgebreide review.
Wil je zelf Photoshop Elements 11 of Premiere Elements 11 uitproberen, download dan de Engelstalige proefversie van de com-site van Adobe. De NL-versie zou vanaf 7 oktober 2012 online moeten staan.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.