A Day In The World

Pieter Dhaeze maandag 12 november 2012

Elke seconde worden er over heel de wereld tienduizenden foto’s gemaakt. Wat fotograferen mensen en waarom? Als je je daar een beeld van zou kunnen vormen, dan weet je hoe de wereld er vandaag de dag uitziet.

ADAY.org
De website ADAY.org heeft in het voorjaar van 2012 de wereld opgeroepen om op 15 mei 2012 een foto te maken van dat wat je bezighoudt op je werk, thuis of onderweg. Bijna 100.000 foto’s zijn verzameld uit bijna 160 landen. Zo is een uniek archief ontstaan van één dag in de wereld.

A Day In The World
Dit archief is natuurlijk te bekijken op de site van ADAY.org, maar er is ook een boek gemaakt van een selectie van ongeveer 1000 foto’s, waaronder bijvoorbeeld een foto van André Kuipers vanuit de ISS.

Dit prachtige drukwerk (22x29x5cm, 2.8 kg) is een lust voor het oog en samen met de begeleidende teksten bij alle beelden, laat het zeker een diepe indruk achter. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. Het feit dat Richard Branson (Virgin) en Desmond Tutu erbij betrokken zijn geweest en een voorwoord in het boek hebben geschreven, zegt genoeg van de omvang en importantie van dit wereldomvattende, sociale fotoproject. Dat mag je niet missen. Kijk dus snel op de site of schaf het boek aan bij www.amazon.co.uk. Je zult er geen spijt van hebben!


Klik hier voor de selectie Nederlandse fotografen.

 

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.