Persbericht | EISA Awards 2020-2021

Persbericht Canon vrijdag 21 augustus 2020

Amstelveen, 20 augustus 2020 – Canon stelt de norm in technische innovatie en optische perfectie en wordt daarvoor opnieuw bekroond met zes prestigieuze onderscheidingen door de Expert Imaging and Sound Association (EISA). Ondanks de onverwachte, wereldwijde uitdagingen van dit jaar, heeft Canon vastgehouden aan haar belofte om producten te introduceren die bestaande grenzen verleggen en nieuwe mogelijkheden openen voor zowel fotografen als filmmakers.

Met de EOS R5 tilde Canon haar systeemcamera’s naar het hoogste niveau en ontving daarvoor de prestigieuze EISA Camera Innovation Award. Daarnaast werd de Canon EOS-1D X Mark III bekroond met de EISA Professional Camera Award, waarmee Canon’s reputatie als gewild producent van imagingproducten onder professionele fotografen wereldwijd wordt bevestigd. De wereldwijd gerespecteerde EOS 90D nam de EISA APS-C Camera Award mee naar huis. Tot slot werden vier modellen in Canon’s RF-serie lenzen – compacte, lichtgewicht modellen vol slimme technologie – door EISA onderscheiden, waaronder de RF 70-200mm F2.8L IS USM, RF 24-70mm F2.8L IS USM, RF 600mm en RF 800mm F11 IS STM.

EISA 2020-2021-visual

Deze onderscheidingen zijn het resultaat van Canon’s jarenlange ervaring met, en expertise in, hoogwaardige optische producten en technologieën, gedreven door een onverminderde toewijding aan onderzoek en ontwikkeling, en geleid door de feedback van gebruikers. Elk van de bekroonde producten onderstreept Canon’s voortdurende ondersteuning van zowel spiegelreflex- als systeemcamera’s en biedt fotografen en filmmakers een concurrerend, compleet aanbod dat het ‘onmogelijke’ mogelijk maakt.

Canon ontving de 2020 EISA Awards voor:
Canon EOS R5 – EISA Camera Innovation 2020-2021
Canon EOS-1D X Mark III – EISA Professional Camera 2020-2021
Canon EOS 90D – EISA APS-C Camera 2020-2021
Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM – EISA Lens of the Year 2020-2021
Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM – EISA Standard Zoom Lens 2020-2021
Canon RF 600mm en RF 800mm F11 IS STM – EISA Lens Innovation 2020-2021

Issei Morimoto, Senior Vice President van Canon Europe, zegt: “Deze prestigieuze onderscheidingen van de gewaardeerde juryleden van EISA tonen aan dat de prestaties van onze producten, hun constructie, innovatie en technische mogelijkheden het stempel van topkwaliteit hebben ontvangen. Ondanks de onverwachte, wereldwijde uitdagingen van dit jaar heeft Canon een aantal toonaangevende producten op de markt gebracht met elk een eigen geavanceerde technologie. Daarmee heeft Canon de verwachtingen van klanten over de hele wereld overtroffen. Met deze bekroonde producten heeft Canon voor elke professionele fotograaf, filmmaker en liefhebber van fotografie iets in huis.”

Vorige maand kondigde Canon haar grootste introductie ooit aan: twee nieuwe systeemcamera’s, de EOS R5 en EOS R6, vier nieuwe RF-lenzen en twee nieuwe RF extenders die het RF-portfolio uitbreiden met telefoto-mogelijkheden, en tot slot een professionele printer, de imagePROGRAF PRO-300. Deze aankondiging volgde op een andere belangrijke introductie in januari van dit jaar – de EOS-1D X Mark III, een langverwacht cameramodel voor professionele sport- en natuurfotografen.

EISA Camera Innovation 2020-2021: Canon EOS R5 (review volgt)
De EOS R5 – een full frame systeemcamera gebouwd op basis van het revolutionaire EOS R-systeem – is voorzien van meerdere wereldprimeurs die herdefiniëren wat er mogelijk is met een systeemcamera. De EOS R5 is de eerste full frame systeemcamera die 8K RAW tot 29,97 fps intern vastlegt en 4K met 120p biedt. De EOS R5 registreert foto’s met 45 Megapixel bij maximaal 20 fps en is daardoor de ultieme hybride camera voor professionals. Deze camera is uitgerust met ’s werelds snelste AF1, stelt in slechts 0,05 seconden scherp en gebruikt deep learning algoritmen om gezichten en ogen van mensen, maar ook van katten, honden en vogels te herkennen, zowel bij foto’s als tijdens videoregistratie. De EOS R5 heeft ’s werelds beste stabilisatiesysteem2. Dit stabilisatiesysteem corrigeert tot maar liefst 8 stops, waardoor nieuwe niveaus aan creativiteit mogelijk zijn bij fotografie vanuit de hand met lange sluitertijden of bij filmen zonder statief. Ontdek meer: klik hier.

EISA Professional Camera 2020 – 2021: Canon EOS-1D X Mark III (review)
Als ultieme sport- en natuurcamera biedt de EOS-1D X Mark III professionele fotografen onbeperkte mogelijkheden en dat met ongekend hoge snelheden. Deze spiegelreflexcamera beschikt over toonaangevende opnamesnelheden tot 20 fps met AF-tracking en verbeterde hoge ISO-prestaties, zodat fotografen nooit meer ‘de’ opname missen. De AF-sensor van de EOS-1D X Mark III heeft een 28 keer hogere resolutie dan het voorgaande model om zo tegemoet te komen aan de behoefte van professionele fotografen aan een hogere nauwkeurigheid bij het scherpstellen op onderwerpen binnen een breder scala aan scenario’s. Bovendien biedt de camera indrukwekkende 5,5K 12-bits RAW-videoregistratie met interne opslag – de eerste niet-cinema Canon EOS-camera die over een dergelijke functie beschikt – waardoor professionals naast foto’s ook video’s van topkwaliteit kunnen vastleggen. Ontdek meer: klik hier

EISA APS-C Camera 2020-2021: Canon EOS 90D (review)
De EOS 90D is ontworpen om de vaardigheden van enthousiaste fotografen naar het volgende niveau te tillen. Dit model is een snelle en betrouwbare spiegelreflexcamera met een vertrouwde en robuuste body die perfect is voor sport- en natuurfotografen. Voorzien van Canon’s DIGIC 8- processor heeft de camera een hoge verwerkingssnelheid, korte responstijd en een ongekende foto- en videofunctionaliteit. De EOS 90D produceert hoogwaardige, detailrijke beelden zonder trillingen en artefacten, en heeft een 32,5 Megapixel APS-C CMOS-sensor voor full frame niveaus aan resolutie, maar met het extra voordeel van het bereik dat het APS-C-formaat biedt. De EOS 90D is ideaal voor snelbewegende onderwerpen, de camera legt opnamen vast met 10 fps met AF- tracking en 11 fps in Live View. Deze veelzijdige camera is ook in staat om videobeelden met 4K- resolutie te registreren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de volledige beeldhoek van de bevestigde lens en Full HD tot 120 fps, waardoor liefhebbers meer mogelijkheden hebben bij het vastleggen van beeldmateriaal, zoals slow motion, bijsnijden of een superhoge resolutie. Ontdek meer: klik hier.

EISA Lens of the year 2020-2021: Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM (review)
De RF 70-200mm F2.8L IS USM is onmisbaar in de kitbag – professionals en enthousiaste fotografen kunnen met het grote, heldere f/2.8 diafragma en zoombereik in vrijwel elk scenario hun onderwerpen vastleggen. Deze compacte lens is ’s werelds kortste en lichtste3 verwisselbare lens met een brandpuntsafstand van 70-200mm f/2.8 voor camera’s met een verwisselbare lens. De RF 70-200mm F2.8L IS USM is de eerste Canon-lens die een elektronische zwevende scherpstelregeling ondersteunt die twee afzonderlijke lensgroepen aandrijft met Dual Nano USM’s. Dit zorgt voor een geruisloze, energiezuinige en snelle werking zonder dat dit ten koste gaat van de compacte afmetingen van de lens. Het stof- en waterbestendige ontwerp is bestand tegen alle weersomstandigheden zodat je er zeker van kunt zijn dat, ongeacht het scenario, de lens optisch hoogwaardige beelden produceert. Ontdek meer: klik hier

EISA Standard Zoom Lens 2020-2021: Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM (review)
De RF 24-70mm F2.8L IS USM voldoet aan de eisen van professionals en is de perfecte keuze als het gaat om een hoogwaardige standaardzoom. Met de drie UD-elementen en drie asferische lenselementen van gegoten glas corrigeert deze lens aberratie, vervorming en astigmatisme waardoor beelden met een hoog contrast mogelijk zijn, met scherpte van rand tot rand over het gehele zoombereik. De RF 24-70mm F2.8L IS USM is ideaal voor landschaps- en portretfotografie en is een veelzijdige, multifunctionele standaardzoom voor professionele fotografen die een lens voor onderweg nodig hebben. Het grote diafragma geeft deze zoomlens een prachtige onscherpte en maakt dit model ideaal voor gebruik als portretlens. Ontdek meer: klik hier

EISA Lens Innovation 2020-2021: Canon RF 600mm and RF 800mm F11 IS STM
De RF 600mm F11 IS STM en RF 800mm F11 IS STM zijn de lichtste autofocuslenzen ter wereld met een brandpuntsafstand van respectievelijk 600mm4 en 800mm5. Deze betaalbare lenzen hebben een intrekbare constructie en worden voor gebruik uitgeschoven en daarna weer ingeschoven om gemakkelijk op te bergen – ideaal voor fotografen die onderweg zijn en weinig ruimte in hun kitbag hebben. De lenzen zijn uitgerust met een optische Image Stabilizer en ondersteunen ook Dual Pixel CMOS AF bij gebruik in combinatie met een systeemcamera uit het Canon EOS R-systeem – zelfs ook als de 1,4x of 2,0x teleconverter wordt gebruikt. Dankzij deze combinatie van mogelijkheden kunnen beide supertelelenzen haarscherpe beelden leveren – zelfs bij fotografie zonder statief of monopod. Ontdek meer: RF 600mm of RF 800mm.

Tevreden met EOS?

Hoe tevreden ben jij momenteel met jouw EOS-systeem?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.