Poll Volbeeld prijs

Pieter Dhaeze maandag 19 november 2012

De poll Volbeeld Prijs had als stelling:

Als je overweegt over te stappen naar een camera met volbeeldsensor, wat mag de body dan kosten?

Hierop hebben we 442 reacties gehad.

In onze vorige enquête heeft ruim 85% van de deelnemers te kennen gegeven dat ze wel zouden willen overstappen naar een camera met een volbeeldsensor. Maar natuurlijk niet tegen elke prijs. Wij vroegen ons af wat voor de meeste fotografen de drempelprijs is om over te stappen. Als Canon zou overwegen om voor een dergelijke prijs een volbeeldcamera op de markt te brengen, dan zou dat net zo'n schokgolf geven als met de introductie van de EOS 300D, de eerste DSLR onder de 1000 euro.

Hoewel we in een dergelijke enquête waarschijnlijk allemaal de neiging hebben om een zo laag mogelijk prijs te noemen, is de prijsvariatie bij deze poll toch redelijk gelijk verdeeld. Als we alle getalletjes in een spreadsheet stoppen, dan blijkt dat de gemiddelde prijs die een serieuze vrijetijdsfotograaf voor een volbeeldbody wil betalen, zo'n 1070 euro is.

Wij kunnen ons daar wel in vinden en dus Canon, je weet wat je te doen staat!

Met een body alleen ben je er echter nog niet en op zo'n camera hoort een goede standaardzoomlens van 24mm tot minstens 70mm. Lichtsterkte rond de f/4, zonder beeldstabilisatie. Wat mag deze volgens jou kosten? Wij zijn benieuwd. Dus doe mee aan de volgende poll, hiernaast in de rechter kolom.

 

 

Full frame kitlens prijs

Volgens onze enquête willen onze lezers €1070,- betalen voor een volbeeldbody. Hoeveel zou dan een nog nieuw te ontwikkelen EF-kitzoomlens (bv. EF 24-85mm 3.5-4.5) op zo'n camera extra mogen kosten (marktprijs)?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.