Poll Prijs statief

Pieter Dhaeze zondag 12 mei 2013

Als je serieus met fotografie aan de slag gaat, dan is de eerste investering vaak een nieuwe camera en vervolgens kijk je uit naar nieuwe objectieven. Maar als het budget uiteindelijk opgegaan is aan al dat mooie gereedschap, dan blijkt dat er geen geld meer over is voor een goed statief. En dat gaat ten koste van de scherpte van je foto's en zal de kadering minder nauwkeurig zijn. Ook is het behelpen bij het maken van panorama's, HDR, focus stacking, time lapse, lange sluitertijden, video en macro. Onze vraag is dus:

'Heb je een statief en zo ja, hoe duur was die dan?'

Het onderwerp heeft blijkbaar de aandacht en interesse heeft van onze lezers, want deze poll had een hoge opkomst van maar liefst 901 respondenten.


Helaas moeten we constateren dat 1/3 van de deelnemers van deze enquête zich te kort doet, omdat ze geen statief hebben of dat deze niet meer gekost heeft dan 100 euro. Je gaat echt veel meer plezier aan je fotografie beleven én betere foto's maken als je vaker een goed statief (100 tot 200 euro) gebruikt.

Het goede nieuws is echter dat de andere 67% wel het nut inziet van de investering in een goede driepoot met statiefkop. Voor rond de 150 euro heb je al een leuke set.

Over een jaar doen we deze poll nog eens en we hopen dat dan 95% een goed statief heeft en gebruikt. Want echt, een statief is een onmisbaar foto-accessoire.

Er komen steeds meer besturingssystemen en mobiele apparaten. Het aantal browsers is echter al een paar jaar hetzelfde: IE, Safari, Chrome en Firefox. We zien daar wel een verschuiving in. Wij zijn beniieuwd met welke browser jij onze site momenteel bezoekt. Dus doe mee aan de volgende poll, hiernaast in de rechter kolom.

Welle browser?

In welke browser bekijk jij deze website?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.