E-books Macro- en reisfotografie

Pieter Dhaeze vrijdag 28 juni 2013

Niet alleen de wereld van fotografie is sterk in beweging, maar ook de boekenwereld verandert snel. Het papieren boek is daarin niet meer de alleenheerser en moet de aandacht delen met elektronische uitgaven op internet, tablet en telefoon. Bovendien verandert de moderne lezer en wil geen ellenlange verhalen, maar informatie in hapklare brokken. Om in te spelen op al deze ontwikkelingen geeft Van Duuren Media sindskort naast haar p-titels ook e-boeken uit. Wij presenteren hier twee titels, die leuk zijn voor op vakantie: Macro- en reisfotografie.
.
 

ePub
De e-books van van Duuren Media worden uitgegeven in het e-bookformat ePub. De opmaak is redelijk eenvoudig, maar daardoor is een ePub goed te gebruiken op nagenoeg alle mobiele media, zoals e-reader, tablet en smartphone en natuurlijk ook op desktop en notebook.
Meer informatie? Klik hier.

Macrofotografie
In deze tijd waar elke dag miljoenen foto’s gemaakt worden, is het niet eenvoudig om onderscheidend te fotograferen. Ieder denkbaar onderwerp is vanuit elk standpunt al vele malen vastgelegd. Ben je enthousiast fotograaf en wilt je je publiek – en jezelf – toch nog verrassen met bijzondere foto’s, stap dan eens in de wereld van macrofotografie. Daarmee open je onderwerpen die voor het gewone oog gesloten blijven en dus de aandacht trekken van een argeloze kijker.
Het welslagen van macro- en close-upfoto’s is net als andere disciplines in de fotografie afhankelijk van vier hoofdfactoren: gereedschap, kennis, vaardigheid en creativiteit/inspiratie. Deze vier aspecten vormen de basis van dit e-book en komen uitgebreid aan de orde. Welke lens heb ik nodig? Wat is scherptediepte? Wat zijn de belangrijkste instellingen? Hoe kader ik een aantrekkelijk beeld? Op al deze vragen krijg je snel antwoord in deze uitgave door middel van heldere tekst, duidelijke illustraties en veel trucs en tips. En voor de nodige inspiratie is het boek gelardeerd met prachtige macro- en close-upfoto’s.

Inhoud
1. Definities
2. Macro-thema’s
3. Gereedschap
4. Camera-instellingen
5. Compositie
6. Weer, plaats en tijd

• Auteur(s): Pieter Dhaeze
• ISBN: 978-94-6232-107-6 (9789462321076)
• Uitvoering: ePub zonder beveiliging
• Prijs: € 6,49
• Gepubliceerd in 2013

Bestel nu en download direct: klik hier.


Reisfotografie

Welkom in de wondere wereld van reisfotografie. Dit type fotografie wordt in één adem genoemd met de andere bekende thema’s van de fotografie, maar omvat eigenlijk het hele fotografische spectrum van onderwerpen. Als je op reis gaat, kom je namelijk alle onderwerpen tegen die een fotograaf voor zijn lens kan krijgen: landschap, architectuur, natuur, macro, portret, product, actie, onderwater, nacht...
Je moet van alle markten thuis zijn, niet alleen met de ervaring en kennis die je in jouw dagelijkse fotografie gebruikt. Je wordt mogelijk in extreme situaties geconfronteerd met exotische modellen van mensen, dieren en planten. Dat maakt het soms allemaal nog een stukje moeilijker, maar tegelijk uitdagender en de bevrediging van een geslaagde opname is daarmee des te groter. De auteurs van dit boek willen je zodanig inspireren met mooie fotografie, dat je niet kunt wachten op pad te gaan om jouw kijk op de wereld vast te leggen.

Inhoud
1. Voorbereiding en verblijf
2. Gereedschap
3. Onderwerpen en instellingen
4. Compositietips
5. Weer thuis

Auteur(s): Marcel Scholing, Pieter Dhaeze
• ISBN: 978-90-5940-651-3 (9789059406513)
• Uitvoering: ePub zonder beveiliging
• Prijs: € 6,49
• Gepubliceerd in 2013

Bestel nu en download direct: klik hier.

Samenvatting
Misschien heb je nog niet eerder een e-book gelezen of is het de eerste keer dat je een titel aangeboden krijgt waarin kleurenafbeeldingen zijn opgenomen. Hoe dan ook, voor een klein bedrag heb je nu de kans de eerste stappen te zetten in de e-boekenwereld en zul je voortaan onberispelijke macro- en reisfoto’s maken. Wij zeggen: DOEN!

Filmen met EOS

Neem jij wel eens video op met je EOS-camera?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.