Poll Filmen met EOS

Pieter Dhaeze dinsdag 16 juli 2013

Video is bezig met een enorme opmars. Je kunt met steeds meer apparaten HD-video opnemen. Ook bewerken en montage worden steeds eenvoudiger en publicatie op YouTube en Vimeo (dus op smartphone en tablet) is kinderspel.

Ook je EOS-camera heeft waarschijnlijk de mogelijkheid om in Full-HD te filmen, maar gebruik je die optie eigenlijk wel? Daarom onze enquête met de vraag:

'Neem jij wel eens video op met je EOS-camera?'

Dat het onderwerp de aandacht van onze lezers heeft, blijkt uit het hoge aantal reacties: 596.

Als we aannemen dat dit een representatieve afspiegeling is van alle EOS-fotografen, dan bewijst deze poll (helaas) dat een groot deel van deze groep nooit of zelden een filmpje opneemt met hun EOS. Ruim 72% laat video (voorlopig) links liggen. We zien overigens dat 1/3 van alle respondenten nog steeds werkt met een EOS-model van voor de EOS 500D (maart 2009).

Het goede nieuws is toch ook dat ruim 25% al wél filmt met hun EOS en dat bijna de helft daarvan ook nog hun clips monteert. Ga zo door!

poll-video2017

De resultaten van deze poll zijn voor ons aanleiding om op EOSzine.nl meer aandacht te gaan geven aan het filmen met EOS. Hoe mooi het is en hoe eenvoudig het kan zijn. Want een foto zegt meer dan 1000 woorden, maar soms kan een video meer zeggen dan 1000 foto's.

Straks is de vakantieperiode weer achter de rug en hebben we weer een berg foto's gemaakt. Maak jij er een fotoboek van? Laat het ons weten. Dus doe mee aan de volgende poll, hiernaast in de rechter kolom.

Vakantiefotoboek

Maak jij van je vakantiefoto's een fotoboek?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.