100 Miljoen EF-lenzen

Persbericht Canon woensdag 30 april 2014

Amstelveen, 30 april 2014 – Canon viert vandaag dat de productiemijlpaal van 100 miljoen verwisselbare objectieven uit de EF-serie is gepasseerd. Daarmee is Canon de eerste onderneming ter wereld die 100 miljoen objectieven heeft geproduceerd, een mijlpaal die in slechts elf maanden na de productie van het 90 miljoenste objectief (in mei 2013) is bereikt.De afgelopen 27 jaar, sinds de introductie van de eigen EF-objectieven en EOS SLR-camera’s in maart 1987, heeft Canon een toonaangevende rol gespeeld in de imaging-industrie en aan de basis gestaan van een groot aantal innovatieve technologieën en primeurs, zoals de USM (Ultrasonic Motor), de Image Stabiliser (IS) technologie en een DO-element (diffractive optics) met meerdere lagen. Onlangs introduceerde Canon de EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x, ‘s werelds eerste supertele-zoomobjectief met een ingebouwde 1.4x extender.

Canon’s uitgebreide serie EF-objectieven wordt wereldwijd door zowel beginnende fotografen als professionals gewaardeerd en met op dit moment meer dan 80 modellen is het ook het meest omvangrijke assortiment op de markt. Recente innovaties hebben ertoe geleid dat het EF-assortiment zich uitbreidt naar andere, nieuwe imaging-toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn de Canon EF Cinema-objectieven voor digitale cinematografie in januari 2012 en de EF-M-objectieven voor de EOS M, Canon’s Compact System Camera, in september 2012.

De onverminderde populariteit van het Canon EF-assortiment werd onlangs benadrukt door de nummer 1-positie van Canon gedurende 11 jaar[3] op rij in termen van verkoopcijfers binnen de markt voor verwisselbare objectieven voor digitale camera’s[4]. En in februari 2014 werd opnieuw geschiedenis geschreven, toen de gecombineerde productie van Canon’s film en digitale EOS-camera’s met verwisselbaar objectief de productiemijlpaal van 70 miljoen passeerde.

Op basis van decennialange expertise op het gebied van optica zal Canon haar brede scala aan imaging-technologieën blijven verfijnen. Dit om de imaging-cultuur voor foto en video verder te ontwikkelen en te ondersteunen met unieke en betrouwbare objectieven en camera’s die zijn afgestemd op de wensen van de gebruikers – van consumenten tot gevorderde fotografen en professionals.

Gerelateerd artikel: 70 miljoen EF-lenzen (nov. 2011)

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.