Nieuwe PIXMA's 2014 met NFC

Persbericht Canon NL dinsdag 19 augustus 2014

Amstelveen, 19 augustus 2014 – Canon maakt vandaag bekend haar PIXMA- printerassortiment voor thuis te vernieuwen met vier All-in-One inkjetprinters – de PIXMA MG2950, MG5650, MG6650, MG7550 – en een portable printer, de PIXMA iP110. De nieuwe printers zijn gebouwd met gebruiksgemak als uitgangspunt en beschikken naast uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden over een reeks nieuwe functies en kenmerken om de printbeleving tussen aangesloten apparaten te verbeteren, van gemakkelijke toegang tot in de cloud opgeslagen foto’s en documenten, tot het printen via NFC (Near Field Communication). Hiermee waarborgt Canon dat de PIXMA-serie toonaangevend blijft in printinnovatie.

Vanaf vandaag maken ook twee nieuwe scanners deel uit van Canon’s CanoScan- assortiment – de LiDE 120 en LiDE 220 bieden gebruikers scannen naar de cloud en uiterst betrouwbare, hoge resolutie scanmogelijkheden.

Nieuwe manieren voor connectiviteit en printen
Nieuw bij Canon’s meest recente PIXMA-printers is de integratie van NFC-technologie. Om het printen vanaf aangesloten smartphones nog gemakkelijker te maken, stelt PIXMA Touch & Print gebruikers in staat te printen en te scannen met NFC-apparaten door er eenvoudigweg een compatibele Canon-printer mee aan te raken.

Voor betere toegang tot foto’s en documenten die in de cloud zijn opgeslagen, heeft Canon de PIXMA Cloud Link vernieuwt. PIXMA Cloud Link is toegankelijk via de PIXMA Printing Solutions-app of via compatibele TFT-printerschermen en biedt ook toegang tot Google Drive™ en OneDrive™, alsmede tot bestaande diensten als Facebook™, Evernote™, Drop Box™ en Twitter™. Gebruikers van de PIXMA MG5650, MG6650 en MG7550 kunnen JPEG- en PDF-bestanden ook rechtstreeks scannen naar cloudservices als DropBox, Google Drive en meer.Dit kan naar wens rechtstreeks via het printerscherm of via smartphones en tables met behulp van de PIXMA Printing Solutions-app.

Daarnaast introduceert Canon ook een Scan-to-email-functie bij de PIXMA MG5650, MG6650 en MG7550. Deze functie stelt gebruikers in staat tijd te besparen en gescande documenten en foto’s als e-mailbijlagen rechtstreeks vanaf de printer te verzenden.

Om de printbeleving met tablets verder te verhogen, heeft Canon de PIXMA Printing Solutions-app ook voorzien van een link naar een nieuwe service: Easy Photo Print+. Deze service maakt het mogelijk in het apparaat of in de cloud opgeslagen foto’s te bewerken en eenvoudig vanaf een tablet te printen. Deze functionaliteit helpt gebruikers creatief aan de slag te gaan met hun foto’s en biedt een groot aantal templates om gepersonaliseerde wenskaarten, kalenders en collages te maken.

Slim en krachtig: de PIXMA MG7550
De huidige MG7150 wordt vervangen door de nieuwe PIXMA MG7550, een superieure All-in-One 6-kleuren fotoprinter met een 8,8 cm touchscreen display en een touchpanel. Canon’s unieke Intelligent Touch System en de Wi-Fi- en Ethernet-connectiviteit geven deze printer volledige cloud- en NFC-print/scanmogelijkheden met smart devices.
 
Dankzij het 6-kleuren-inktsysteem, waaronder zwarte inkt met pigment en kleurstoffen, cyaan, magenta, gele en grijze inkt, kan de PIXMA MG7550 zelfs bij zwart- wit prints foto’s met vloeiende gradaties produceren en met een druk op de knop prints zonder witrand van fotolabkwaliteit maken. Met een printresolutie van 9600 dpi en kleurenprints van fotolabkwaliteit is de PIXMA MG7550 ideaal voor enthousiaste fotografen die op zoek zijn naar professionele resultaten met een compact ontworpen printer.

Hoge printprestaties voor thuis: MG6650 en MG5650
Als opvolgers van de PIXMA MG6450 en MG5550 zijn de MG6650 en MG5650 ontworpen om met vijf single inktcartridges in de thuisomgeving een mix van hoge kwaliteit tekstdocumenten en foto’s te kunnen printen. Voorzien van Wi-Fi- connectiviteit ondersteunen beide printers een reeks aan wireless printfuncties – van compatibiliteit met Canon’s
PIXMA Printing Solutions-app voor iOS- & Android-apparaten tot printen vanaf Wi-Fi- enabled camera’s. Ook Apple AirPrint™ en Google Cloud Print™ worden ondersteund.

De PIXMA MG6650 heeft een 7,5 cm TFT-touchscreen en de MG5650 is uitgerust met een 6,2 cm TFT-scherm. Beide zijn ingebouwd in de printer en bieden toegang tot alle menu’s en printfuncties, zodat het eenvoudig is om rechtstreeks vanaf het apparaat te printen en te scannen. De MG6650 ondersteunt ook NFC-connectiviteit met smartphones en tablets.

Connectiviteit op elk niveau: PIXMA MG2950
De PIXMA MG2950 biedt naast print-, kopieer- en scanfuncties ook Wi-Fi-connectiviteit
– alles in een compact apparaat met een concurrerende prijs. De MG2950 is ontworpen voor de thuisomgeving en stelt gebruikers in staat verbinding te maken met en te printen en te scannen naar een reeks aangesloten apparaten. Met PIXMA Cloud Link kunnen gebruikers zelfs printen vanuit de cloud. De MG2950 wordt daarnaast geleverd met Access Point Mode en heeft zo een directe verbinding met wireless apparaten zonder dat een internetverbinding nodig is.

Onderweg printen: PIXMA iP110
De portable PIXMA iP110 is exclusief ontworpen voor printen onderweg en heeft een slank printerontwerp om snel hoogwaardige documenten en levensechte fotoprints te produceren. De iP110 vervangt de huidige iP100 en wordt geleverd met een reeks aan nieuwe connectiviteitsfuncties, waaronder Wi-Fi en cloud printing. De printer is compatibel met Google Cloud Print™ en Apple Air Print™, en ondersteunt Canon’s PIXMA Printing Solutions-app.

De iP110 heeft een printresolutie van maximaal 9600 dpi en haalt printsnelheden van 5,8 ipm in kleur en 9,0 ipm in zwart-wit. Een 4x6-fotoprint zonder witrand verschijnt in circa 53 seconden.

Hoge scankwaliteit: CanoScan LiDE 120 en LiDE 220
Naast nieuwe innovaties in het assortiment PIXMA-printers, maakt Canon bekend ook haar CanoScan-assortiment te vernieuwen met twee scanners: de LiDE 120 en
LiDE 220.

De CanoScan LiDE 120 is een stijlvolle LiDE-scanner die de huidige LiDE 110 vervangt. Dankzij een CIS-sensor heeft deze scanner een scanresolutie van 2.400x4.800 dpi en wordt een 300 dpi A4-scan in 16 seconden geproduceerd.

De CanoScan LiDE 220 is de vervanger van de LiDE 210 en heeft een extra vijfde EZ- knop waarmee gebruikers een PDF-document kunnen samenstellen dat uit meerdere pagina’s bestaat. Met de ingebouwde standaard kan de LiDE 220 verticaal worden gebruikt en komt kostbare bureauruimte vrij. De CIS-sensor stelt de scanner in staat te scannen met een resolutie van 4.800x4.800 dpi en in 10 seconden een 300 dpi A4-scan te produceren. Beide scanners hebben USB-voeding en worden geleverd met een reeks softwarepakketten, waaronder Auto Document Fix en Auto Photo Fix II, plus een gebruiksvriendelijke interface met een Auto Scan-knop om gebruikers te helpen moeiteloos de gewenste scanresultaten te behalen. Beide scanners kunnen via een PC ook scannen naar de cloud.

Beschikbaarheid en prijs
- PIXMA MG7550 – verkoopadviesprijs € 179,-, beschikbaarheid oktober 2014
- PIXMA MG6650 – verkoopadviesprijs € 119,-, beschikbaarheid september 2014
- PIXMA MG5650 – verkoopadviesprijs € 89,- , beschikbaarheid september 2014
- PIXMA MG2950 - verkoopadviesprijs € 59,-, beschikbaarheid september 2014
- PIXMA iP110 – verkoopadviesprijs € 249,-, beschikbaarheid oktober 2014
- PIXMA iP110 plus accu – verkoopadviesprijs € 299,-, beschikbaarheid oktober 2014
- CanoScan LiDE 220 – verkoopadviesprijs € 69,-, beschikbaarheid september 2014
- CanoScan LiDE 120 – verkoopadviesprijs € 89,-, beschikbaarheid september 2014

Vakantiefoto's

Wat ga jij doen met je vakantiefoto's?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.