PiXperience 2015

Persbericht PiXperience vrijdag 23 januari 2015

Op zaterdag 7 maart 2015 vindt de 5e editie van PiXperience plaats. Een hele dag inspirerende en praktische lezingen, presentaties en seminars rondom natuurfotografie. Nieuw dit jaar is het onderdeel Best Practices, waarin een aantal fotografen the making off van hun foto toelicht. Deelnemers kunnen van tevoren aangeven welke foto’s zij graag besproken willen zien.

PiXperience vindt plaats in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger (Maps) van 09:30 tot 17:00 uur. Met meerdere parallelle programma's wordt natuurfotografie van diverse kanten belicht. Bezoekers stellen hun eigen programma samen.

pixperience2015

Lezingen en seminars
In de grote zaal – met maar liefst 9 beamers en schermen – zullen o.a. Jan van der Greef, Geurt Besselink, Jan Vermeer en Edwin Giesbers presentaties geven. De nadruk in dit programma ligt om een niveau dieper te fotografen; voorbij de registratie, naar 'jouw eigen interpretatie van de werkelijkheid'.

De lezingen en seminars in de kleine zaal hebben een praktisch karakter en gaan o.a. over speciale technieken en over het fotografen van bepaalde soorten. Onder andere Johan van der Wielen, Peter van Veen, Bob Luijks en Marijn Heuts nemen deze sessies voor hun rekening.

Praktijkboeken
Tijdens PiXperience 2015 presenteert uitgeverij Birdpix het Praktijkboek dier- en wildlifefotografie, het vijfde deel in de succesvolle reeks praktijkboeken natuurfotografie. Het vierde deel: Praktijkboek fotografie: weer, nacht & natuurverschijnselen is recent verschenen en zal uiteraard ook verkrijgbaar zijn op de expo.
In de foyer en meeting room van Pakhuis de Zwijger vindt de natuurfotografiebeurs plaats, met o.a. de grote cameramerken en importeurs.

Hands-on
Kenmerkend voor PiXperience is het hoge 'hands-on' karakter: elke lezing, presentatie of seminar heeft een praktische insteek en beantwoordt de ‘hoe-doe-je-dat-vraag’, zodat natuurfotografen informatie en tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te gaan. Prachtige beeldpresentaties en boeiende sprekers zorgen voor de nodige inspiratie.

Praktisch
Inschrijven verloopt via www.pixperience.org. Op deze website is alle informatie over de sprekers en verschillende onderdelen te vinden.

De organisatie is in handen van Birdpix en Nederpix, de grootste websites voor natuurfotografie, die in 2013 hun 10-jarig bestaan vierden.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.