Persbericht | RF 35mm 1.4L en Speedlite EL-10

Persbericht Canon NL donderdag 06 juni 2024

AMSTELVEEN, 6 juni 2024 – Canon introduceert de RF 35mm F1.4L VCM, de eerste hybride lens in zijn klasse die is ontworpen voor het vastleggen van zowel foto's als video, samen met de nieuwe Speedlite EL-10 voor het verder verbeteren van portretten met regelbare belichting.

RF35mm14L

Maak kennis met de RF 35mm F1.4L VCM
Deze hybride lens geeft creatieve fotografen de flexibiliteit die ze nodig hebben om nieuwe niveaus van kunstenaarschap en mixed media te bereiken. Deze lens, die deel uitmaakt van een groeiende serie, presteert als twee lenzen en is de enige RF prime-lens met een speciale irisring voor video1. De lens beschikt ook over een diafragma met 11 lamellen, wat zorgt voor vloeiende onscherpe zones om het onderwerp te scheiden van de achtergrond of voorgrond, en minimale focus breathing om videografen te helpen visuele afleiding te voorkomen wanneer ze de focus van het ene onderwerp naar het andere verplaatsen. Of het nu gaat om het vastleggen van een evenement, zoals een bruiloft, of het maken van een straatdocumentaire, deze hybride lens biedt een optimale ervaring voor zowel foto's als film.

Ongeacht de omgeving is geen enkel creatief doel nu onbereikbaar. Voor momenten waarop een groothoek nodig is – of het nu gaat om het vastleggen van een groep tijdens een evenement of reportagefoto's op straat – biedt de brandpuntsafstand van 35 mm een ideaal perspectief. Het diafragma van f/1.4 kan worden gebruikt om de scherptediepte te regelen, waardoor schitterende creatieve prestaties worden gegarandeerd, zelfs op momenten met weinig licht, zoals het gouden uur, een nachtelijke skyline of een slecht verlicht evenement. Bovendien biedt het design van de RF 35mm F1.4L VCM de mogelijkheid voor zowel voor- als achterfilters, waardoor er extra ruimte is voor creatieve expressie.

Ontworpen met de behoeften van fotojournalisten en content creators in het achterhoofd, is er geen reden om zich zorgen te maken over het missen van een vluchtig moment. De snelle Nano USM, gecombineerd met de nog snellere Voice Coil Motor2 (VCM) technologie, zorgt voor een snelle en nauwkeurige scherpstelling – handig bij het maken van dynamische foto's van drukke onderwerpen zoals kinderen of huisdieren, of om de actie vloeiend vast te leggen op video. Bovendien kunnen fotografen en videografen met de speciale Lens Control Ring en aanpasbare Lens Function Button volledig opgaan in de zich ontwikkelende actie tijdens het aanpassen van instellingen.

Degenen die in meer uitdagende omgevingen willen fotograferen, kunnen vertrouwen op de behuizing van de L-serie. Een fluor coating voorkomt dat vuil en zand aan de voorkant blijven kleven en het lichte design (lichter dan de EF voorganger) zorgt voor comfortabel fotograferen gedurende lange perioden in het veld. Bovendien kunnen gebruikers dankzij asferische en UD-lenselementen met Super Spectra- en ASC-coatings genieten van kristalheldere beelden zonder zorgen over reflectie en overstraling, zelfs bij het felste zonlicht.

Maak kennis met de Canon Speedlite EL-10
Lichtgewicht, compact en betaalbaar om fotografen te helpen nog creatiever te worden: Canon heeft een nieuwe Speedlite toegevoegd aan de EL-serie. De Speedlite EL-10 heeft een toonaangevende oplaadtijd van 1,5 seconde en is volledig geïntegreerd met functies zoals gekoppelde aangepaste modi en flitserbediening op afstand. De opname-ervaring is nu nog soepeler en eenvoudiger dan ooit dankzij de multifunctionele shoe-interface die verbeterde communicatie mogelijk maakt. De gekoppelde aangepaste opnamemodi ondersteunen veranderende scenario's, zoals de overgang van zonlicht naar schaduw tijdens een buitenopname, of bij het werken met veranderende kleurtinten tijdens modefotografie. Instellingen kunnen op afstand worden gewijzigd via de Camera Connect smartphone app, waarbij de camera en Speedlite samen reageren.

Met een zoombereik van 24-105 mm en een veelzijdig vermogensbereik kunnen ambitieuze content creators de controle over de belichting overnemen en hun opnamen een professionele uitstraling geven - of het nu gaat om het maximaliseren van de glinstering in het oog van het onderwerp of het manipuleren van een zachte flits voor een stemmig portret. De Speedlite EL-10 weegt 284 gram en werkt op vier AA-batterijen, waardoor deze perfect is voor dagelijks gebruik. Dankzij de veelzijdigheid, flexibiliteit en optimale functionaliteit van zowel de RF 35mm F1.4L VCM als de Speedlite EL-10 blijft Canon content creators ondersteunen bij het verleggen van de grenzen aan hun creativiteit. Canon wil het assortiment professionele RF-lenzen verder uitbreiden en bevestigt daarmee dat het bezig is met de ontwikkeling van aanvullende zoom- en prime-lenzen uit de L-serie met irisringen en uniforme afmetingen die hetzelfde hybride foto/video-concept delen als de RF 35mm F1.4L VCM.
 
Prijs en beschikbaarheid
De RF 35mm F1.4L VCM krijgt een verkoopadviesprijs van 1929,99EU, de Speedlite EL-10 zal verkrijgbaar zijn voor 309EU. De salesstart van beide producten moet nog bevestigd worden. Ga voor meer informatie over deze producten naar www.canon.nl.

Volgende camera

Wat wordt je volgende camera?

Volgende lens

Van welk merk wordt je volgende lens?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.