Review | CamFi wifi-hotspot

Pieter Dhaeze vrijdag 23 oktober 2015

Steeds meer camera’s beschikken tegenwoordig over wifi. Dat opent een wereld van fotografische mogelijkheden, zoals remote shooting in Live view, time lapse, bulb en je kunt foto’s direct delen via beeldschermen of de social media. Het aantal mogelijkheden en de gebruikersvriendelijkheid van koppeling en bediening via de app van de fabrikant laat soms echter veel te wensen over. Bovendien zijn er nog veel camera’s die geen wifi aan boord hebben en waarbij het toch gewenst is. De CamFi is dan een prima alternatief om over alle functionaliteiten van een wifi-verbinding tussen camera en tablet/smartphone te kunnen beschikken en dit ook eenvoudig te installeren en bedienen.

CamFi
De CamFi is een klein camera-accessoire met een ingebouwde wifi-hotspot (alleen cameraconnectie, geen internettoegang), die ervoor zorgt dat je met de bijbehorende CamFi-app op je telefoon of tablet (Android/iOS/Windows) draadloos kunt communiceren met je Canon EOS-camera. Je krijgt een Live view-beeld op je telefoon of tablet te zien, waarin je allerlei instellingen kunt doen: keuze RAW/JPEG, diafragma, sluitertijd, ISO, belichtingscompensatie, AF-scherpstelpunt, handmatig scherpstellen, zelfontspanner, intervalopname (time lapse, stop motion), bulb, terugkijken, downloaden, delen. Omdat je alles bedient vanaf een groter beeldscherm, heb je veel beter overzicht en kun je de CamFi zelfs gebruiken voor tethered shooting, als je telefoon of tablet verbindt met een televisie of monitor. Tijdens een fotosessie zie je dan meteen het resultaat van een opname op een groot scherm. Handig voor fotograaf, model en klant. Wil je alle mogelijkheden en specificaties van de CamFi weten, kijk dan op de site van de Nederlandse distributeur DigiTrading (klik hier). De CamFi is voor de consument verkrijgbaar bij de bekende camerawinkels.

IMG_0546-189px IMG_0547-189px IMG_0549-189px

Praktijk
Hoewel we de productinformatie graag direct willen geloven, willen we de gebruikersvriendelijkheid en mogelijkheden toch ook graag zelf ervaren en hebben bij DigiTrading een reviewexemplaar aangevraagd. In een nette en complete verpakking ontvingen we onze CamFi en nadat we hem via een telefoonlader opgeladen hadden, zijn we er meteen mee aan de slag gegaan. Nog geen vijf minuten later hadden we een live view-beeld van een EOS 5D mark III op onze iPad en konden we van afstand de eerste foto’s maken. Aan de camera hoef je niets apart in te stellen en op tablet of telefoon moet je de app geïnstalleerd hebben en zorgen dat je verbonden bent met de CamFi-hotspot. That’s all.

IMG_0132-189px IMG_0133-189px IMG_0134-189px

De bediening verloopt lekker vlot en het is opvallend hoe snel het beeld van de camera (JPEG of preview van RAW) overgedragen is naar de iPad. Ook de eenvoud van de intervaltimer spreekt ons aan en in plaats van een ‘dure’ specifieke afstandsbediening, kun je voortaan je smartphone gebruiken voor een mooie time lapse of stop motion.

Samenvatting
De CamFi wifi-hotspot is een must-have accessoire als je je EOS van afstand wilt bedienen en functionaliteit wilt toevoegen van time lapse, stop motion en bulb. In al zijn eenvoud is het een redelijk ‘fail safe’ apparaatje, dat in combinatie met de prima gratis app tot bijzondere prestaties in staat is en een bijdrage kan leveren aan onderscheidende fotografie. En dat is zijn adviesprijs van 149 euro (incl. BTW) meer dan waard.

Productinformatie: klik hier.
Onder andere verkrijgbaar bij:
Saake-shop
CameraNu
Foto Konijnenberg
Cameraland

Met dank aan DigiTrading.nl

Wifi op je camera

Heb je wifi op je camera en gebruik je die ook?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.