CreaPiXperience 2016

Persbericht PiXFactory donderdag 07 januari 2016

Op zaterdag 5 maart 2016 vindt de 7e editie van de PiXperience plaats: CreaPiXperience. Een hele dag inspirerende en praktische lezingen, presentaties en seminars rondom creatieve natuurfotografie.

banner-creapix

CreaPiXperience vindt op 5 maart 2016 plaats in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger (Google Maps: klik hier) van 09:30 tot 17:00 uur. Met vier parallelle programma's wordt creatieve natuurfotografie van diverse kanten belicht. Bezoekers stellen hun eigen programma samen.

In de grote zaal – met maar liefst 9 beamers en schermen – geven Jan van der Greef, Johan van de Watering, Wilco Dragt, David Pattyn en Marco de Paauw presentaties. De nadruk in dit programma ligt op het aanreiken van sleutels om creatieve te fotograferen.

De seminars in de kleine zaal hebben een praktisch karakter en gaan over speciale creatieve fototechnieken. Onder andere Andrea Gulickx, Loulou Beavers, Bart Siebelink en Marijn Heuts nemen deze sessies voor hun rekening.

In de Studio worden door onder meer Nico van Kappel, Cees Siebesma, Loes Belovics, Loulou Beavers en Wil Mijer fotolezingen gegeven.

Nieuw dit jaar is de Creatieve Workspace waar bezoekers actief aan de slag kunnen om bloemen, water, beweging en bijvoorbeeld reptielen te fotograferen. Enerzijds met hun eigen materiaal, maar standhouders stellen apparatuur ter beschikking waarmee bezoekers actief mee kunnen experimenteren.

Kenmerkend voor PiXperience is het hoge 'hands-on' karakter: elke lezing, presentatie of seminar heeft een praktische insteek en beantwoordt de ‘hoe-doe-je-dat-vraag’, zodat natuurfotografen informatie en tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te gaan. Prachtige beeldpresentaties en boeiende sprekers zorgen voor de nodige inspiratie.

Tijdens CreaPiXperience presenteert uitgeverij Birdpix het Praktijkboek creatieve natuurfotografie, het zevende deel in de succesvolle reeks praktijkboeken natuurfotografie.

In de workspace van Pakhuis de Zwijger vindt de natuurfotografiebeurs plaats, met de o.a. de grote cameramerken en importeurs.

De organisatie van CreaPiXperience is in handen van PiXFACTORY.

Inschrijven voor het evenement verloopt via www.pixperience.org. Op deze website is alle informatie over de sprekers en verschillende onderdelen te vinden.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.