Kennismaking | Julieanne Kost

Pieter Dhaeze woensdag 13 januari 2016

Met meer dan 10 jaar praktische ervaring met Lightroom en 20 jaar met Photoshop hebben we het idee dat we bij EOSzine al aardig wat kennis en vaardigheden in huis hebben over deze twee programma’s. Samen met Hans Frederiks (klik hier) hebben we er zelfs boeken over geschreven (klik hier).

Toch is er altijd ‘baas boven baas’, waarbij menigeen dan meteen aan Scott Kelby zal denken. Of Terry White, Martin Evening en Deke McClelland. Toch mogen we in dit rijtje één naam niet vergeten en dat is die van Julieanne Kost. Misschien niet zo uitbundig als de genoemde heren, maar inhoudelijk ijzersterk en vooral erg aardig. Maak kennis met deze ‘evangeliste’ en ga haar volgen, zodat je elke dag iets nieuw en nuttig leert met Lightroom of Photoshop.

JKOST_SKB_01

Even voorstellen
Graag hadden we haar persoonlijk geïnterviewd, maar volstaan hier met een korte samenvatting uit haar bio (klik hier).

Volgens Fast Company behoort Julieanne Kost tot de selecte groep van 100 meest creatieve personen in de imaging wereld. Ze weet haar fotografie en beeldbewerking te combineren met haar opleiding Psychologie om tot beelden te komen die de toeschouwer intrigeren door hun surrealisme en abstractie. De foto’s die Julieanne deelt, zijn een subjectieve weerslag van de wereld zoals zij die ziet én vooral beleeft.
Dat klinkt allemaal redelijk hoogdravend, maar dat is wat anderen van Julieanne zeggen. Deze bovenstaande lofzang en de awards die haar zijn toegekend, staan loodrecht tegenover de bescheiden persoonlijkheid van deze vrouw. Dat is ook haar grote kracht als ambassadeur van Adobe en haar rol als docent op diverse platforms, waarbij haar diepgaande kennis en rustige uitstraling diepe indruk maken. Ze wisselt haar praktische kennis af met een vleugje humor en weet zo haar publiek van de eerste tot de laatste seconde te boeien, zonder dat ze een showtje aan het opvoeren is.
Hoewel haar foto’s allemaal een zeker bewerkingstraject doorlopen, blijft het resultaat altijd smaakvol en herkenbaar. Volgens Julieanne moet je digitale techniek niet uitsluiten in je creatieve proces, maar is het wel belangrijk dat je voor jezelf een duidelijk grens trekt.

Samenvatting
In dit korte artikel is het niet mogelijk om alles over Julieanne als fotograaf of als Adobe-evangelist te vertellen, maar dankzij de social media kun je alles van haar te weten komen via haar websites, blogs en op de social media. Hieronder vind je de meest relevante links. Aarzel niet om een kijkje te nemen of haar te volgen, want je kunt elke dag iets van haar leren over Photoshop of Lightroom. Of bekijk een van haar vele video's (klik hier). Gratis en met een vriendelijke glimlach.

Websites

Blogs

Social media

 

Gebruik lichtmeter

Heb én gebruik jij een losse lichtmeter?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.