Voorjaarscollectie 2011

door Pieter Dhaeze op donderdag 17 maart 2011

Canon heeft haar vermaarde EOS systeem uigebreidt met de introductie van nieuwe DSLR bodies voor de consumentenmarkt, professionele objectieven en EX Speedlite flitsers. Deze producten stellen fotografen van alle niveaus in staat de kracht van beeld te ontdekken, waarbij elke nieuwe uitbreiding de geweldige beeldkwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid biedt die synoniem staat voor EOS.

EOS 1100D en EOS 600D
De EOS 1100D is de ideale EOS camera voor een beginnend fotograaf. Deze EOS camera combineert hoge prestatiekenmerken met een uitzonderlijk vriendelijke bediening. De 12,2 Megapixel APS-C CMOS sensor stelt gebruikers van de EOS 1100D in staat foto's tot A3-formaat te maken of opnamen zo bij te snijden dat een nog fraaiere compositie wordt verkregen.
De EOS 1100D is uitgevoerd met hetzelfde iFCL meetsysteem dat werd ontwikkeld voor de EOS 7D. Dit meetsysteem is gekoppeld aan het 9-punts AF-systeem om te zorgen dat elk onderwerp onder alle belichtingscondities haarscherp en goed belicht in beeld komt. Voor iedereen die zowel wil fotograferen als filmen, biedt de EOS 1100D extra flexibiliteit met 720p HD videoregistratie.
Bovenin het Canon portfolio met instapmodel DLSR camera's bevindt zich de EOS 600D. Deze EOS camera is uitgevoerd met een superieure 18 Megapixel APS-C CMOS sensor, snelle DIGIC 4 beeldprocessor en kan Full HD videobeelden vastleggen - zodat fotografen naadloos kunnen wisselen tussen hoge kwaliteit foto's en videobeelden. Dankzij een 7,7 cm Variangle Clear View LCD-scherm zijn foto's en videobeelden vanuit elke hoek vast te leggen. Dit stelt eigenaren van de EOS 600D in staat hun wereld vanuit een ander perspectief te bekijken. Een 9-punts AF-systeem garandeert dat de onderwerpen scherp zijn, ongeacht waar ze zich binnen het beeld bevinden.

Nieuwe objectieven
Een aanvulling op deze nieuwe EOS-modellen is de nieuwe EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II, de opvolger van de EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS. Dit lichtgewicht objectief biedt ambitieuze fotografen met een 4-stops IS zowel betrouwbaarheid als veelzijdigheid. Om elk type scène - van uitgestrekte landschappen tot portretfoto's - helder en haarscherp vast te leggen.

De EF 500mm f/4L IS II USM en EF 600mm f/4L IS II USM werden in september 2010 voor het eerst getoond tijdens Photokina en zijn innovatieve aanwinsten binnen de professionele L-serie van Canon. De objectieven bieden natuur- en sportfotografen ongeëvenaarde prestaties en mobiliteit. Uitgevoerd met de hoogste kwaliteit optische componenten en geavanceerde lenscoatings om reflectie en overstraling tegen te gaan, zijn beide objectieven ontworpen met een duurzame body van magnesiumlegering, waardoor een gewichtsbesparing ten opzichte van de voorgangers is gerealiseerd.
Snel, stil en automatisch scherpstellen vindt plaats met de ring type USM en professionals kunnen elke scène optimaliseren met de full-time handmatige scherpstelling. Beide objectieven beschikken over een groot constant diafragma van f/4 en produceren daarmee een perfecte beeldkwaliteit tijdens fotografie met weinig omgevingslicht of het vastleggen van onderwerpen die zich snel verplaatsen. Canon's nieuwste Image Stabilizer garandeert bovendien een superieure beeldkwaliteit tijdens fotografie uit de hand, zodat gebruikers met een vier keer zo lange sluitertijd kunnen werken dan normaal. Nieuwe algoritmen verbeteren de prestaties tijdens panning en een nieuwe IS Mode 3 maakt het eenvoudig om snel bewegende onderwerpen binnen het beeldveld te fotograferen door de IS unit alleen tijdens de belichting te activeren.

Nieuwe Speedlite-flitsers
De nieuwe Speedlite 320EX en Speedlite 270EX II stellen fotografen van elk niveau in staat tijdens het fotograferen van alledaagse onderwerpen te experimenteren met creatieve belichtingen. Met richtgetallen van respectievelijk 32 en 27 zijn beide Speedlites compatibel met Canon's E-TTL II systeem voor afstandsinformatie en kunnen ze op de camera's of als slave units binnen een draadloze opstelling worden toegepast. Beide flitsers kunnen van afstand de ontspanknop van compatibele EOS DSLR camera's activeren, zodat gebruikers de stand van de flitser en activering van de camera snel en eenvoudig kunnen aanpassen. De Speedlite 320EX beschikt ook over een kleine video-LED-lamp, nuttig bij weinig omgevingslicht of bij tegenlicht.

Meer info vind je op www.canon.nl

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.