Canon Zilveren Camera 2016

Pieter Dhaeze maandag 06 februari 2017

Canon feliciteert winnaar Canon Zilveren Camera
Amstelveen, 6 februari – Canon Nederland feliciteert Cigdem Yuksel met het winnen van de Canon Zilveren Camera 2016. De serie ‘Syrian child labor’ bestaat uit portretten van Syrische vluchtelingenkinderen die in Turkse fabrieken werken aan goedkope producten voor de Europese consument. De serie heeft ook de eerste prijs in de wacht gesleept in de categorie Nieuws internationaal. De prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek is gewonnen door Ruben Terlou met zijn werk ‘Langs de Oevers van de Yangtze’.

JPHB20170204319

De Canon Zilveren Camera wordt sinds 2005 door Canon gesponsord en staat bekend als de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd in Nederland. Voor deze editie van de wedstrijd zijn meer dan 10.000 foto’s ingestuurd. De wedstrijd heeft 9 categorieën en in totaal 16 winnaars die meedingen naar de hoofdprijs.

“We zijn trots dat we elk jaar met deze wedstrijd Nederlandse fotojournalisten kunnen ondersteunen door hun indrukwekkende foto’s onder de aandacht te brengen van een groot publiek”, zegt Jan-Ton Prinsze, Country Director BeNeLux Consumer Imaging Group.

De winnende fotoserie is gemaakt met een Canon EOS 5D Mark III camera. Daarbij is gebruik gemaakt van het objectief: EF 24-70 mm f/2.8L USM.

Voor haar winnende foto ontving Cigdem Yuksel een geldbedrag van 5000 euro tijdens de prijsuitreiking op 4 februari in museum Hilversum.

De winnende foto’s zijn te zien in een expositie in Museum Hilversum van 5 februari tot en met 12 maart. Kijk voor meer informatie over Canon Zilveren Camera op www.zilverencamera.nl

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.