Canon op Professional Imaging 2017

Persbericht Canon NL donderdag 23 februari 2017

Amstelveen, 20 februari 2017 – Canon zal tijdens Professional Imaging 2017 de beginnende en ervaren fotografen op de Canon-stand inspireren met haar nieuwste imaging-oplossingen en boeiende presentaties en demonstraties van Canon-experts en Canon-fotografen Brent Stirton, Rutger Geerling en filmmaker Gwen Jansen. Professional Imaging 2017 vindt plaats van 18 tot en met 20 maart in De Loods in Nijkerk. De Canon-stand bevindt zich in hal 1. In de stand vind je zowel een Canon-theater als een ‘studio’ voor live shooting-demo’s. Alle informatie over het Canon-programma is te vinden op www.canon.nl/professionalimaging.


Brent Stirton

Brent StirtonBrent Stirton is een Zuid-Afrikaanse fotograaf met een uitgebreide ervaring in de wereld van documentaire. Zijn werk is gepubliceerd in internationale media waaronder National Geographic, Le Monde, Vanity Fair, Newsweek Time en The New York Times Magazine. Brent is Canon-ambassadeur voor EMEA en heeft vele awards voor zijn werk ontvangen waaronder maar liefst tien maal een World Press Photo Award. Ook in de World Press Photo Contest 2017 is hij in de prijzen gevallen met zijn serie ‘Rhino Wars’. Belangrijke thema’s die Brent vastlegt zijn dieren in het wild en gevangenschap, duurzaamheid en milieu en gezondheid.
Brent zal zijn presentaties geven in het Adobe Theater van
Professional Imaging. Meer informatie over Brent Stirton vind je hier.


Rutger Geerling

Rutger GeerlingRutger Geerling is thuis in een wereld die lang niet voor iedere fotograaf open gaat. Rutger reist namelijk de wereld rond om de energie van ‘s werelds grootste dance events vast te leggen. Hij werkt met top DJ’s zoals Armin van Buuren, Hardwell, DVLM en Afrojack. In 2015 ontving hij de Pop Media Award voor zijn boek met foto’s van 20 jaar dance muziek. Naast opdrachtgevers uit de dancewereld werkt Rutger ook voor National Geographic, Heineken, Bacardi- Martini, Marlboro, Unilver en Getty Images. Rutger geeft je een kijkje in zijn wereld tijdens verschillende presentaties op de Canon-stand. Meer informatie over Rutger vind je hier.


Gwen Jansen

Gwen JansenGwen Jansen is filmmaakster, producent en Camjo tegelijk. Deze werkwijze heeft al tot meerdere documentaires en films geleid waaronder de film ‘De Autovakmannen’ over de veranderende wereld van de mobiliteit die op 9 februari jongstleden in première ging. Ook de documentaire ‘KUNST…BEGIN DRRR NIET AN’ over beeldend kunstenaar Herman Brood die in oktober 2015 op meerdere filmfestivals te zien was en in bioscopen in binnen- en buitenland draaide, is van Gwen’s hand. Gwen werkt met de EOS C100 Mark II in combinatie met verschillende EF-objectieven en vertelt op Professional Imaging hoe ze te werk gaat. Meer informatie over Gwen Jansen vind je hier.


Canon experts

Jip BarthCanon-expert Jip Barth geeft in het Canon-theater op de Canon-stand een live demo speedlite en gaat in op Canon’s camera-assortiment en EF-objectieven. Daarnaast verzorgt Jip Barth samen met freelance Steadicam-operator en cameraman Patrick van Weeren een inspirerende presentatie met als thema: ‘Filmen met je Digitale Spiegelreflexcamera’. Patrick van Weeren is actief met het filmen van autosport over de hele wereld: van Grand Prix's en Dakar rally’s tot specials voor National Geographic TV, Discovery Channel en vele Nederlandse tv-programma’s.

Expositie Canon Zilveren Camera
Net als vorig jaar kan de bezoeker van Professional Imaging een expositie van Canon Zilveren Camera bekijken op Professional Imaging 2017. Hierin is naast het werk van Cigdem Yuksel, winnaar Canon Zilveren Camera 2016, ook het werk van alle andere winnaars uit de negen categorieën te zien.

Het volledige programma van Professional Imaging 2017 en tevens informatie over de kaartverkoop is te vinden op www.professionalimaging.nl

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.