Poll Auto ISO

Pieter Dhaeze maandag 07 augustus 2017

Digitale camera's worden steeds slimmer en ook de Auto ISO wordt 'intelligenter', zoals bijvoorbeeld op de EOS 80D (klik hier). Toch houden veel fotografen vast aan de gewoonte om de ISO zelf in te stellen. Daarom een eerste peiling hoe populair Auto ISO is anno 2017.

Gebruik jij Auto ISO?

Hierop hebben we 439 reacties gehad. Dat is een redelijke opkomst en voldoende om maatgevend te zijn voor het gebruik van Auto ISO onder de doelgroep van de vrijetijdsfotograaf.

poll_auto-isoEr is nog een flinke groep (bijna 39%) die geen gebruik maakt van Auto ISO. Dat kan zijn omdat de camera niet over Auto ISO beschikt of gewoon omdat je de belichting zonder al te veel missers al jarenlang in de hand hebt zonder Auto ISO.

Een iets kleinere groep (36%) werkt (bijna) altijd met Auto ISO. Je hebt minder hoofdbrekens over een goede belichting en meer tijd voor het onderwerp. De kans op onnodig hoge ISO's is betrekkelijk klein als de Auto ISO ook nog redelijk slim is (klik hier). Werken met Auto ISO betekent niet dat je je de belichting volledig overlaat aan de camera, maar dat je bewuste keuzes doet hoe de automatiek moet werken.

Nieuwe poll
Een relatief nieuwe optie op camera's is wifi, zodat je de camera draadloos kunt bedienen vanaf je telefoon/tablet en ook foto's kunt terugzien/delen op je telefoon/tablet. Gebruik jij deze optie in combinatie met de app Camera Connect? Doe mee met de poll in de rechterkolom.

Draadloos EOS

Gebruik jij de wifi op je EOS om je camera te koppelen met je telefoon/tablet?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.