Canon Selphy CP1300

Pieter Dhaeze vrijdag 29 september 2017

"Als je maar lang genoeg gewoon blijft, dan word je vanzelf bijzonder". Een bijna gevleugelde reclamekreet, die op veel onderwerpen van toepassing kan zijn. Zo ook op de SELPHY-fotokaartprinters van Canon. Tien jaar geleden waren er nog veel aanbieders van dit type printers, maar anno 2017 is Canon nog een van de weinige merken die dit product in het assortiment heeft. En dat is jammer, want ook in deze vluchtige, digitale tijd is een duurzame fotoafdruk op standaardformaat (15 x 10cm) nog steeds leuk om te krijgen én te geven.

Wat je allemaal met een SELPHY kunt doen lees je in onze review van de CP1200 (klik hier). Doe dat eens. Het zal je echt verrassen. In augustus 2017 is zijn opvolger geïntroduceerd, de SELPHY CP1300, die nagenoeg identiek is en waarvan je hieronder het persbericht kunt lezen.

Amstelveen, 9 augustus 2017 Canon Europe, marktleider in imaging solutions, maakt vandaag de introductie bekend van de ultracompacte SELPHY CP 1300. Dit nieuwe model stelt gebruikers in staat om verbinding te maken en rechtstreeks te printen vanaf hun smartphone of camera. De SELPHY VP 1300 is ontworpen om duurzame herinneringen vast te leggen die de kwaliteit van een fotolab hebben.

Met de ingebouwde WiFi-connectiviteit stelt de nieuwe, strak afgewerkte printer gebruikers in staat om overal foto’s te printen – thuis en onderweg. De gebruiksvriendelijke SELPHY CP 1300 laat gebruikers creatief aan de slag gaan met hun fotoprints en biedt een reeks aan afwerkingsopties en formaten. De SELPHY CP 1300 heeft een 8,1 cm (3,2”) groot kantelbaar lcd-scherm dat het bekijken van beeldmateriaal gemakkelijk maakt.

CP1300-klein

Topkwaliteit in minder dan 60 seconden
De SELPHY CP 1300 stelt gebruikers in staat om thuis met een professionele kwaliteit te printen en hun favoriete verhalen te delen met familie en vrienden. De SELPHY CP 1300 is uitgerust met de Dye Sublimation-printtechnologie en kan van elke kleur 256 tinten produceren. Dit resulteert in een totaal van 16,3 miljoen verschillende kleuren om zo schitterende fotoprints te maken die levensecht zijn.
Met een druk op de knop kun je kiezen uit glossy en drie semi-gloss afwerkingen zonder dat het nodig is om van papier of inkt te wisselen. In slechts 47 seconden¹ hebben gebruikers fraaie fotoprint in handen die niet alleen lang mooi blijven, maar ook bestand zijn tegen koffievlekken en vieze vingerafdrukken.
Voor extra gemak en een nog hogere printkwaliteit herkent de SELPHY CL 1300 automatisch het verschil tussen onderwerp en de achtergrond van de foto’s om vervolgens voor zowel extra duidelijkheid en helderheid te zorgen als ruis te verwijderen en de kleur te optimaliseren. Pasfoto’s zijn eenvoudig te maken met de Face Frame Guide en de 43 vooraf ingestelde formaten, en snijlijnen zorgen voor haarscherpe randen en voorkomen verspilling.

Onderweg printen
Dankzij de Wi-Fi-connectiviteit is printen met de SELPHY CP 1300 gemakkelijk – ongeacht of er verbinding is met een camera, smartphone of tablet, je kunt overal en op elk moment een fotoprint maken. De SELPHY CP 1300 is compatibel met zowel Apple iOS™ als Android™² apparaten en via respectievelijk AirPrint™ en Mopria® kunnen gebruikers vanaf hun apparaat printen zonder een app te moeten downloaden. De handige SD-kaartsleuf stelt gebruikers in staat foto’s direct te printen zonder eerst opnamen naar een ander apparaat te kopiëren.
De lichtgewicht SELPHY CP 1300 is gemakkelijk in een tas mee te nemen naar familiefeesten en kan worden voorzien van een hoge capaciteit accu, zodat herinneringen direct zijn vast te leggen en te printen. De Canon PRINT app stelt iedereen in staat om deel te nemen en via Shuffle Print verbinding te maken met de printer. Om familiemomenten te koesteren, kunnen groepen meerdere opnamen delen door unieke collages te maken die uit maximaal acht opnamen bestaan.

Creatief printen
De vele printopties maken de SELPHY CP 1300 de ideale printer voor gebruikers die creatief willen printen. Met formaten van briefkaart en creditcard tot ministickers stelt de SELPHY CP 1300 gebruikers in staat een persoonlijk accent toe te voegen – ongeacht of het om een fotocollage gaat of om een foto die op een verjaardagskaart wordt geplakt.
Met SELPHY CP 1300 kun je verder gaan dan gebruikelijk en bijvoorbeeld fotostroken maken voor een fotocabine-effect. Je kunt je foto’s ook printen in het traditionele vierkante formaat van Instagram³ en herinneringen direct overbrengen van je scherm naar de keukentafel of sofa.

Gemakkelijk en stijlvol
Omdat gebruikers worden geholpen met intuïtieve pictogrammen, gaat het printen met de SELPHY CP 1300 heel gemakkelijk. En beginnende gebruikers krijgen aanwijzingen om direct het maximale uit hun printer te halen. Het kantelbare 8,1 cm (3,2”) lcd-scherm zorgt ook bij fel licht voor optimale weergave. Het stijlvolle ontwerp van de SELPHY CP 1300 is verkrijgbaar in drie kleurvarianten: wit, zwart en roze, en past moeiteloos in elk interieur.
De SELPHY CP 1300 is de ideale printer voor gebruikers die niet alleen creatief aan de slag willen, maar tegelijkertijd ook de beste kwaliteit voor hun prints zoeken. En met fotoprints die rechtstreeks vanaf camera’s en smartphones de kwaliteit van een fotolab hebben, biedt de SELPHY CP 1300 een kosteneffectieve manier om met een druk op de knop overal te printen.

Meer informatie en specs: klik hier

Vakantiefoto's

Wat ga jij doen met je vakantiefoto's?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.