Nieuw | PIXMA G-serie met navulbare inkt

Persbericht Canon donderdag 11 januari 2018

Amstelveen, 9 januari 2018 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, kondigt de introductie van haar nieuwe printerlijn met hervulbare inkttanks aan. Deze modellen zijn de opvolgers van Canon’s huidige PIXMA G-serie. Met hun hoge capaciteit, gebruiksvriendelijkheid en compacte vormgeving zijn de modellen van de PIXMA G-serie ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar productieve printers met een hoog printvolume en lage kosten per pagina voor thuis, het kantoor aan huis en kleinere kantooromgevingen.

EOSzine heeft vorig jaar het eerste model in de G-serie mogen testen, de PIXMA G4500. Lees hier onze review.

De nieuwe PIXMA G-serie bestaat uit de volgende modellen:

 • PIXMA G1510, een printer ontworpen voor het printen van grote volumes tegen lage kosten per pagina
 • PIXMA G2510, een multifunctionele printer met hoge inktcapaciteit plus extra gebruikersvoordelen zoals kopiëren en scannen
 • PIXMA G3510, een multifunctionele 3-in-1-printer met hoge inktcapaciteit en Wi-Fi-connectiviteit die via de Canon PRINT-app ondersteuning biedt voor printen, kopiëren en scannen met smartphones en tablets
 • PIXMA G4510, een compacte 4-in-1-printer met een ADF voor 20 vel en wireless connectiviteit met slimme apparaten plus een hoge inktcapaciteit voor lage kosten per pagina

pixma-g-serie

Hogere productiviteit
De Canon PIXMA G-serie werd speciaal ontworpen om zowel thuis, op het kantoor aan huis als in kleinere kantooromgevingen de productiviteit verder te verhogen. Met lagere gebruikskosten en meer prints per inkttank biedt de PIXMA G-serie gemak en efficiëntie, en wordt aan alle printvereisten voldaan.

De belangrijkste kenmerken:

 • Binnen de gehele serie ligt de focus op het hoge aantal pagina’s dat gebruikers kunnen printen: tot 6.000 pagina’s in zwart-wit of 7.000 pagina’s met een set kleureninkt. In de praktijk betekent dit dat je langer kunt printen zonder inkt bij te vullen en dat zeer lage kosten per pagina haalbaar zijn
 • Een automatische AAN/UIT-instelling zorgt voor energiebesparing wanneer de printer niet in gebruik is
 • Prints van hoge kwaliteit met originele zwarte pigmentinkt voor scherpe en heldere tekst & dye- kleureninkt voor levensechte foto’s en afbeeldingen; alle modellen in deze serie kunnen foto’s zonder witrand printen tot A4-formaat

Design & technologie
De uitgangspunten voor de ontwikkeling van de nieuwe PIXMA G serie-printers waren productiviteit en design; met inkttanks aan de voorzijde die het gemakkelijk maken om de resterende hoeveelheid inkt vast te stellen, goed ontworpen inktflessen die de kans op morsen of lekkage tot een minimum beperken en een snel installatieproces dankzij de specifieke technologie van deze printers.

De modellen in de PIXMA G-serie zijn eenvoudig in te stellen en makkelijk in gebruik. De modellen garanderen betere prints op gewoon papier en dat met een kwaliteit waar elke onderneming trots op kan zijn. De PIXMA G2510 en PIXMA G3510 zijn ook uitgevoerd met een nieuw 1,2” monosegment lcd- scherm, terwijl de PIXMA G4510 het 2-regelsegment mono lcd-scherm behoudt. De handige schermen maken het gemakkelijk om te kopiëren, de Wi-Fi-connectiviteit te controleren en snel problemen op te lossen, zodat je meer tijd overhoudt voor je werkzaamheden.

Dankzij het FINE-printkopsysteem zijn de nieuwe printers duurzaam en produceren ze grote volumes aan prints. Dit betekent dat je op de PIXMA G-serie kunt vertrouwen wanneer het gaat om documenten die absoluut nodig zijn bij die belangrijke vergadering. De luchtdichte inktbuistechnologie zorgt voor probleemloos printen en garandeert dat elke print net zo goed is als de vorige.

Connectiviteit
De PIXMA G4510 en PIXMA G3510 zijn beide uitgerust met Wi-Fi-technologie, zodat je wireless kunt printen via een laptop/pc of slim apparaat. Gebruik de Canon PRINT-app voor printen, scannen en kopiëren, en ook voor printeronderhoud. Via de Canon PRINT-app heb je toegang tot PIXMA Cloud Link, zodat je foto’s en documenten op afstand kunt printen vanuit cloudservices zoals Facebook, GoogleDrive, Dropbox, Instagram en nog veel meer.

Beide modellen zijn compatibel met Mopria op Android, zodat je kunt printen zonder extra apps te downloaden. De PIXMA G4510 is ook compatibel met Apple AirPrint en maakt rechtstreeks printen vanaf compatibel iOS-apparaten mogelijk.

De PIXMA G4510 en PIXMA G3510 stellen gebruikers in staat om tegelijkertijd zowel traditionele Wi-Fi- verbindingen via een router te verwerken als zonder toegang tot een Wi-Fi-router via Wireless Direct of de Access Point-modus, waardoor het altijd eenvoudig is om de printer met een slim apparaat te verbinden.

Printen van foto’s
Gebruikers kunnen nu in slechts 60 seconden foto’s zonder witrand van 10 x 15 cm printen en hebben met My Image Garden keuze uit een reeks aan templates. Gebruik deze software om creatief aan de slag te gaan met je eigen foto’s en print diverse projecten met je eigen afbeeldingen.

Het invoersysteem aan de achterzijde biedt plaats aan 100 vel gewoon papier en zorgt voor een probleemloze doorvoer van een breed scala aan printmaterialen, waaronder glanzend vierkant fotopapier (5x5”).

Creatief aan de slag
Geniet van een reeks creatieve platforms om meer met je printer te doen:

 • Het programma PosterArtist Lite stelt gebruikers in staat opvallende posters en brochures te maken die inzetbaar zijn voor alle zakelijke doeleinden
 • Experimenteer met Canon’s Message In Print-app door onzichtbare berichten naar vrienden en familie te sturen wanneer je foto’s print met de PIXMA G3510 en PIXMA G4510. Voeg animaties, URL’s of tekst toe aan de foto en laat de ontvanger deze decoderen met de Message In Print-app
 • Rangschik foto’s, maak collages of gepersonaliseerde geschenken zoals kalenders en wenskaarten voor geliefden via het online platform My Image Garden – compatibel met alle printers in de PIXMA G-serie en met toepassingen zoals Photo Layout Print en Full HD Movie Print
 • Print artistieke en creatieve ontwerpen vanaf Creative Park, het gratis online web-platform van Canon waar gebruikers een reeks aan ontwerpen kunnen printen, variërend van 3D-modellen tot wenskaarten, lijsten, maskers en nog veel meer

Gemakkelijk kopiëren
Maak met één druk op de knop kopieën van papieren documenten. Maak van elk document gewoon een foto met de functie Smartphone Capture and Copy in de Canon PRINT-app en converteer die naar een pdf-bestand om op te slaan, te delen of te printen; ideaal voor werken op afstand.

Maak met de PIXMA G4510 kopieën van dubbelzijdige ID-kaarten voor reizen naar het buitenland of persoonlijke verificatie. Deze gebruiksvriendelijke functie stelt je in staat om de scans van de voor- en achterzijde op één pagina te printen.

Praktisch ontwerp
De compacte PIXMA G serie-modellen zijn ontworpen voor thuis en voor de kantooromgeving. Deze modellen hebben een vormgeving die ruimtebesparend is en zijn geoptimaliseerd waar het gaat om printkwaliteit en aantallen prints. De inkttanks aan de voorzijde maken het gemakkelijk om het inktpeil te controleren, zodat je altijd bent voorbereid op de nieuwe printtaak.

Wanneer je kiest voor de PIXMA G2510 of PIXMA G3510 met ingebouwd 1,2” lcd-scherm maak je met één druk op de knop kopieën. Bij de PIXMA G4510 profiteren gebruikers ook van een tweeregelig lcd- scherm om te helpen bij de installatie, de Wi-Fi-status en het oplossen van problemen.

De nieuwe PIXMA G-serie biedt kleine ondernemingen en kantoren aan huis een kosteneffectieve printoplossing, waardoor de productiviteit toeneemt en flexibel werken nog gemakkelijker gaat. De nieuwe printers garanderen duurzame prints, ongeacht of dat nu levensechte foto’s of documenten met een professionele uitstraling zijn.

Lichtmeter

Heb én gebruik jij een losse lichtmeter?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.