Canon SELPHY ES3

Pieter Dhaeze donderdag 25 februari 2010

Voor al je vakantiefoto's laat je een fotoalbum maken. En van je favoriete foto's maak je vergrotingen op je eigen PIXMA fotoprinter. Er zijn echter genoeg gelegenheden (kinderfeestje, schooloptreden, dagtochtje) dat je zomaar een paar snelle 'kiekjes' hebt gemaakt, die je toch graag in een album wilt plakken. Canon voorziet in deze 'Polaroid'-behoefte met zijn SELPHY-kaartprinters. 

SELPHY? Kaartprinter!
De SELPHY-kaartprinters van Canon zijn zo ontwikkeld dat je direct na het nemen van een foto, zonder tussenkomst van een computer, snel een afdruk kunt maken van maximaal 15 bij 10 cm. De printertjes zijn compact en draagbaar, dus ze nemen niet veel plaats in bijvoorbeeld de huiskamer en je kunt ze overal mee naar toenemen. Ze beschikken over veel aansluit-mogelijkheden. Zo kun je via een usb-kabel direct je camera koppelen of een geheugenkaartje in een van de aanwezige kaartsleuven stoppen. Sommige modellen zijn standaard uitgerust met infrarood voor draadloos afdrukken vanaf een mobiele telefoon en er is ook optioneel een Bluetooth-dongle te koop.
Op het lcd-scherm zie je na aansluiten de foto's op de camera of het kaartje. Deze kun je selecteren, draaien en bijsnijden. Afhankelijk van het model kan de foto ook geoptimaliseerd worden, kunnen er creatieve illustraties worden toegevoegd als tekstballonnen en fotokaders en kunnen verschillende pagina-indelingen worden gekozen. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig pasfoto's afdrukken. Behalve gewone fotokaarten, zijn er ook stickers en adreskaartjes en zwartwitkaarten beschikbaar.

SELPHY ES3
Voor EOSzine hebben we het topmodel de SELPHY ES3 op de redactie gehad. Het is inderdaad een compact en solide uitgevoerde kaartprinter met een zeer aansprekend uiterlijk. De functie van de knoppen en de hele layout spreken voor zich, zodat de handleiding in de doos kan blijven. Nadat de printcassette (papier en 'inkt') voor 50 afdrukken geïnstalleerd is, kan direct begonnen worden met selecteren, instellen en afdrukken. Omdat deze SELPHY een intern geheugen heeft, kunnen ook foto's op de printer bewaard worden en zo ook zonder geheugenkaart of camera elders worden afgedrukt.
Nadat alle instellingen naar wens zijn ingevoerd, verschijnt circa 1 minuut na het indrukken van de knop Print een haarscherpe afdruk met natuurgetrouwe kleuren uit de printer. Omdat het een dye-sub printer is (dus geen inkt), is de afdruk meteen droog en dankzij een laminaat bovendien erg duurzaam en behoorlijk bestand tegen vocht, scheuren en vette vingers.

Conclusie
De SELPHY ES3 voldoet volledig aan onze verwachtingen. Voor een incidentele standaard-afdruk die je bovendien snel én op hoge kwaliteit wil hebben, dan is een SELPHY het enige alternatief. Je hebt al een SELPHY vanaf 90 euro en een printcassette (50 foto’s) kost ongeveer 15 euro (30 ct per foto).

Werking Selphy ES 3

Werking Selphy ES 3
Clip

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.