Canon PIXMA TS9550

Pieter Dhaeze vrijdag 18 januari 2019

Hoewel steeds minder mensen printen, kan een desktop all-in-one nog altijd goede diensten bewijzen, vooral in een kleinzakelijke werkomgeving. De nieuwe PIXMA TS9550 is dan een heel aantrekkelijk alternatief geschikt voor A3-formaat prints en met een ecologische voetafdruk die vergelijkbaar is met een A4-printer. Wij hebben deze ‘alleskunner’ op kantoor gehad.

PIXMA TS9550 visual

Uitvoering
De PIXMA TS9550 is met 46 bij 36 cm net iets groter dan een A3-tje en hij is 15 cm hoog. Hij neemt dus weinig ruimte in op een bureau, tafel of kast en is leverbaar in de kleuren zwart en wit. Het chassis en alle kleppen zijn van kunststof en hoewel ze redelijk solide uitgevoerd zijn, is een zorgvuldige bediening raadzaam voor een langdurig storingsvrij gebruik.
Als all-in-one heeft hij een printgedeelte met daarboven een scanoppervlak, waarvan het deksel kan dienen voor automatische documenten doorvoer (max. 20 A4). De TS9550 heeft twee papierlades (onder en achter) en tevens een vlakke doorvoer voor een cd-tray en voor karton (30 x 30 cm).

youtube-ts9550

De printer kan aangesloten worden met LAN en via wifi en communiceert zo met alle computers in een netwerk en is tevens bereikbaar voor draadloze apparaten. Hij is volledig aan te sturen via desktop of smartphone/tablet en tevens te bedienen via het grote kleuren lcd-scherm met aanraakfunctionaliteit op de printer.
De PIXMA TS9550 print met vijf kleuren, C, M, Y, K (CLI 581, dye, 11,7 ml) en PGBK (PGI 580, zwart pigment, 25,7 ml). De PGBK is vooral bedoeld voor normaal papier en scherpe tekst. Een totale set originele XXL-cartridges heeft een richtprijs van 81 euro.
Hieronder zie je het nominale verbruik.

verbruik-ts9550

Mogelijkheden
Met de PIXMA TS9550 kun je vlot kopiëren, scannen en printen. Van een pasfoto tot een raamposter en een eenvoudig boekje. En met A3 én kleur voeg je duidelijk meer attentiewaarde toe aan de verschillende publicatievormen, dan met een simpele A4-printer. Veel mogelijkheden zijn aan te sturen van desktop of mobiel apparaat en je kunt die zelfs nog uitbreiden met de gratis te downloaden Easy-PhotoPrint Editor.

Easy PhotoPrint-klein

Prestaties
• Snelheid
De PIXMA TS9550 is een behoorlijk snelle printer en de printsnelheid is afhankelijk van de grootte van het papier en de kwaliteitsinstelling. Een A3-document in kleur verschijnt in minder dan 25 seconden. Zo lang duurt het ongeveer ook om op hoge kwaliteit een fotoafdruk te maken op het standaardformaat van 15 bij 10 cm.
• Geluid
We hebben geen decibels gemeten bij het afdrukken met de PIXMA TS9550, maar in een gewone werkomgeving is het geluid tijdens het printen in geen enkele zin storend. Een zacht gezoom met een regelmatige ‘tik’ van het wisselen van richting van de printkop. Met de optie Stille afdruk wordt het geluidsniveau nog lager, maar dan lever je wel iets in op snelheid.
• Kwaliteit
Voor zowel zakelijk documenten als fotoafdrukken is de kwaliteit verrassend goed. De zwarte pigmentinkt zorgt dat tekst niet uitvloeit op gewoon papier en dus haarscherp is. Met de overige vier kleuren kun je prachtige fotoafdrukken maken met aansprekende kleuren en hoge scherpte.

Samenvatting
De digitale wereld drukt op veel fronten de papieren werkomgeving naar de achtergrond, maar papier blijft toch een onmisbaar onderdeel van visuele en officiële communicatie. De PIXMA TS9550 vervult dan prima zijn rol als veelzijdige alleskunner en kan ook ingezet worden om bestaande papieren documenten digitaal te delen en archiveren. Ideaal voor het werken met contracten en dergelijke.

Meer informatie en specificatie: klik hier.

Poll Afdrukformaat vergroting

Hoe groot druk je zelf of via internet een vergroting af?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.