Poll Schermformaat

Pieter Dhaeze vrijdag 23 september 2011

De poll Schermformaat had als stelling:

Op welk beeldscherm laat je meestal je foto zien?

Hierop hebben we 689 reacties gehad.

In onze zoektocht naar wat onze lezers - enthousiaste EOS-fotografen - met hun foto's doen, waren we benieuwd op welk beeldscherm ze hun foto's met anderen delen.

Krijgen we met deze poll antwoord op vragen:
- Wat zou de rol zijn van de smartphone en tablets als nieuwerwets fotoalbum?
- In hoeverre is HD al ingeburgerd?

De uitslag van de enquête is toch redelijk verrassend. Zo gebruiken we de smartphone niet om onze foto's aan anderen te zien. Losse foto's in je portemonnee of een klein flipalbum in de handtas zijn blijkbaar toch nog steeds populair. Ook de digitale variant van het aloude fotolijstje heeft nog geen marktsegment kunnen veroveren.
Als we onze foto's onderweg willen laten zien, dan kiest bijna 25% voor een laptop, netboek of tablet. We gaan nog een keer onderzoeken welk deel de tablets daarbij innemen.
Opvallend is verder dat bijna 50% al een Full-HD apparaat heeft, waarop hij zijn foto's bekijkt en laat zien. En eerlijk gezegd is dat om van te watertanden.

Dus stop je foto's niet weg en gebruik die smartphone, tablet of televisie. Want dat blijven we benadrukken: Show Your Pictures!!!

Bedankt weer voor de medewerking en doe ook met de volgende poll mee.

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.