Persbericht | Canon EOS M200

Persbericht Canon NL woensdag 25 september 2019

Amstelveen, woensdag 25 september 2019: Canon Europe kondigt de langverwachte opvolger aan van de populaire EOS M100 - de Canon EOS M200. Tot de verbeteringen aan deze systeemcamera behoren de nieuwste DIGIC 8-processor, verbeterde autofocus en de toevoeging van 4K-videoregistratie. Voorzien van een intuïtieve gebruikersinterface, onbeperkte creatieve functies en de mogelijkheid tot verticale video-opnamen, is de EOS M200 een logische volgende stap na de smartphone-camera en het begin van het delen van werkelijk fascinerende foto’s en video’s met de rest van de wereld.

EOS-M200-visual

Moeiteloos haarscherp en opvallend beeldmateriaal vastleggen
Met de Canon EOS M200 til je jouw verhalen moeiteloos naar een hoger niveau. De intuïtieve gebruikersinterface is perfect voor gebruikers die voor het eerst met een systeemcamera aan de slag gaan en toont nuttige aanwijzingen op het scherm, inclusief tips & tricks, voor het beste resultaat. De 24,1 Megapixel APS-C-sensor is groter dan die van een smartphone. De sensor staat dan ook garant voor zeer gedetailleerde opnamen die er scherp en aantrekkelijk uitzien, zelfs na een beelduitsnede of vergroting voor delen op social media.

De camera is bovendien uitgerust met Dual Pixel CMOS AF – een door Canon ontwikkelde technologie die zorgt voor foto’s en video’s met een professionele uitstraling door bewegende onderwerpen scherp in beeld te houden met een stijlvolle onscherpte van de achtergrond. Daarmee is de EOS M200 ideaal voor het vastleggen van unieke momenten op een feest, festival of concert met een AF-gevoeligheid die bij weinig licht tot EV-4 gaat. Dankzij Eye Detection AF is het ook eenvoudig de natuurlijke gezichtsuitdrukkingen van vrienden of familie vast te leggen, omdat automatisch wordt scherpgesteld op de ogen van een onderwerp.

De introductie van Canon’s nieuwste DIGIC 8-processor, biedt zowel nieuwe functionaliteit als een uitstekende beeldkwaliteit. Met een maximale ISO-waarde van 100 – 25.600 (uitbreidbaar tot ISO 51.200-equivalent) beschermt de DIGIC 8 tegen beeldvervaging en vermindert de processor beeldruis tijdens het maken van opnamen in donkere locaties, zoals een bar of muziekhal. DIGIC 8 voegt ook een nieuwe dimensie toe aan storytelling: de 4K-moviefunctie zorgt bij video-opnamen voor de hoogste helderheid. Met een 4K-time-lapse-functie en de mogelijkheid om 4K-foto’s van 4K-video’s te maken, tilt de EOS M200 storytelling naar een nog hoger niveau. Perfect om herinneringen in detail vast te leggen.

Het lcd-touchscreen van de Canon EOS M200 kan tot slot 180 graden worden gedraaid, waardoor selfies nog scherper worden in vergelijking tot selfies geschoten met een smartphone. De Self-Portrait-modus van de camera maakt het ook mogelijk om instellingen zoals achtergrondonscherpte en helderheid eenvoudig en in realtime aan te passen. Voor het eerst bij een EOS-camera verschijnt op het touchscreen een video-opnameknop wanneer de Movie-modus wordt gebruikt – ideaal geplaatst voor eenvoudige bediening bij het opnemen van een vlog met een scherm dat 180 graden is gekanteld. Videobeelden kunnen zelfs verticaal worden opgenomen en weergegeven op smartphones, zodat ze na het vastleggen van de beelden geoptimaliseerd zijn voor het delen via social media.

M200-youtube

Geef creativiteit de ruimte
De Canon EOS M200 is uitgerust met een reeks aan instellingen en tools die je content eenvoudig naar een hoger niveau tillen. Ideaal wanneer je herinneringen op een artistieke en fantasievolle wijze wilt vastleggen. Zo biedt de camera Canon’s Creative Assist-functie; een suite aan effecten, filters en tools voor kleuraanpassing die zijn toe te passen op foto’s nog tijdens het kiezen van de compositie of nadat de opname is gemaakt. Het is ook mogelijk om effecten toe te voegen aan eerder gemaakte foto’s – zoals bij een foto-app – met een reeks aan creatieve filters, waaronder Grainy black & white, Fish-eye en Soft Focus.

De compatibiliteit met het assortiment betaalbare en creatieve EF-M-lenzen vergroot het potentieel van de Canon EOS M200 nog verder. Met groothoek-, tele- en macro-EF-M-lenzen zijn diverse beeldregistraties mogelijk en het volledige EOS-lensportfolio is toegankelijk met behulp van de EF-EOS M-lensvattingadapter.

Speciale momenten overal en altijd met anderen delen
Zodra het beeldmateriaal is vastgelegd, aangepast en klaar is om met de wereld te delen, maakt de Canon EOS M200 met behulp van de gratis Canon Camera Connect-app voor iOS en Android via Bluetooth®[1] en Wi-Fi moeiteloos verbinding met slimme apparaten[2].  Vanaf daar kunnen foto’s en video’s worden gedownload, bekeken en handmatig worden gedeeld. Foto’s kunnen ook automatisch naar een slim apparaat worden verzonden direct nadat ze zijn gemaakt. Zolang de camera zich binnen Bluetooth-bereik bevindt, kan er een continue verbinding met een slim apparaat zijn, zelfs wanneer de camera is uitgeschakeld. De Canon Camera Connect-app maakt het ook mogelijk om op afstand te fotograferen met behulp van een smartphone of tablet, ideaal voor het maken van groepsfoto’s of van een handsfree selfie.

Stijlvol en compact – voor dagelijks gebruik
De Canon EOS M200 is een compacte en lichtgewicht camera die gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen. Met een gewicht van slechts 299 gram (inclusief batterij en geheugenkaart) en zijn compacte design, is de EOS M200 perfect voor dagelijks gebruik. Het is bovendien een strak en stijlvol uitgevoerd model dat verkrijgbaar is in het zwart of wit met een hoogwaardig lederen patroon. Het uiterlijk van de Canon EOS M200 kan zelfs worden aangepast met een reeks kleurrijke camerahoezen die zijn afgestemd op een verscheidenheid aan kledingstijlen.

Prijs en beschikbaarheid
De Canon EOS M200 is vanaf oktober 2019 verkrijgbaar in de Canon Store en via officiële Canon-dealers. De Canon EOS M200 kit inclusief de EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM heeft een verkoopadviesprijs van €609,99. Ga voor meer informatie naar www.canon.nl.
Alle specificaties: klik hier.

De belangrijkste kenmerken: 

 • 24,1 Megapixel APS-C-formaat sensor
  • Verbazingwekkende details, kleuren en tinten vastleggen       
 • 4K-video en 120 fps HD
  • Detailrijk beeldmateriaal ziet er fantastisch uit op een 4K-tv
 • Dual Pixel CMOS AF
  • Snel bij foto’s, vloeiend volgen bij video
 • Draagbaar ontwerp
  • Speciale momenten van het leven vastleggen met de camera die ze verdienen
 • Creative Assist
  • Gemakkelijk foto’s met een professionele uitstraling maken
 • ·Bluetooth en Wi-Fi
  • Voor online delen van beeldmateriaal en fotografie of videoregistratie op afstand
 • 180˚ kantelbaar touchscreen
  • Voor creatieve opnamen en selfies
 • Time-lapse movies
  • Een andere tijdschaal gebruiken om bewegingen vast te leggen

EOS M-systeem

Heb jij een model uit de EOS M-serie?

Inloggen

Wachtwoord of loginnaam vergeten? Klik hier
Als je nog geen GRATIS persoonlijk account hebt op EOSZINE dan kun je deze hier aanmaken. Met dit account kun je o.a. de nieuwsbrief en het gratis digitale magazine ontvangen.